Νέα Υόρκη: Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε διαδηλωτές του Black Lives Matter – Έξι τραυματίες
reader.gr
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Νέα Υόρκη: Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε διαδηλωτές του Black Lives Matter – Έξι τραυματίες

Έξι άνθρωποι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο όταν αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πεζούς στο Μανχάταν εν μέσω διαδήλωσης του κινήματος Black Lives Matter.

Μία γυναίκα έριξε το αυτοκίνητό της πάνω σε πεζούς στις 16:00 το μεσημέρι της Παρασκευής 11/12 (23:00 ώρα Ελλάδας) στη διασταύρωση της 39ης οδού και της 3ης λεωφόρου, στην καρδιά του Μανχάταν.

Πέντε διαδηλωτές δήλωσαν ότι η οδηγός επιτάχυνε και έπεσε πάνω στους διαδηλωτές από πρόθεση. Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας ωστόσο εκτίμησε ότι είναι «πολύ νωρίς για να ειπωθεί εάν (επρόκειτο για) εσκεμμένη ενέργεια ή ατύχημα». Η γυναίκα τέθηκε υπό κράτηση επιτόπου και θα ανακριθεί.

«Προσπάθησα να σταματήσω το αυτοκίνητο», είπε ένας από τους διαδηλωτές, ο Άνχελ Ριβέρα. Η οδηγός «έκοψε ταχύτητα λίγο (…) μετά πάτησε γκάζι. Έκανα βουτιά στο πλάι».

«Είδα κόσμο να εκτινάσσεται στον αέρα», είπε ένας άλλος διαδηλωτής και σημείωσε ότι «ήταν εντελώς εσκεμμένο». «Πίστευα πως θα με σκότωνε», είπε ένας ακόμα διαδηλωτής καταγγέλλοντας ότι οι αστυνομικοί που ήταν παρόντες, επιτηρώντας την κινητοποίηση, δεν προστάτευσαν τους διαδηλωτές.

Η διαδήλωση γινόταν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις συνθήκες κράτησης 9 παράτυπων μεταναστών από την ομοσπονδιακή αστυνομική υπηρεσία που είναι αρμόδια για τη μετανάστευση, την ICE, στο Χάκενσακ, στο Νιού Τζέρσι. Οι έγκλειστοι κάνουν απεργία πείνας.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet