Οξυμένη η κατάσταση στη Μόρια – Μαζική έξοδος προσφύγων μετά τα επεισόδια
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Οξυμένη η κατάσταση στη Μόρια – Μαζική έξοδος προσφύγων μετά τα επεισόδια

Οξυμένη παραμένει η κατάσταση στο κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης της Μόριας στη Λέσβο, μετά τις χθεσινές συμπλοκές, στις οποίες ενεπλάκησαν Άραβες και Κούρδοι αιτούντες άσυλο.

Οι χθεσινές συμπλοκές οδήγησαν στην άτακτη φυγή από τον καταυλισμό Κούρδων αιτούντων άσυλο.

Κατά τις πληροφορίες, περίπου 120 από αυτούς, κυρίως οικογένειες με παιδιά, έχουν οδηγηθεί στον καταυλισμό του ΠΙΚΠΑ, που διαχειρίζεται η οργάνωση Αλληλεγγύη Λέσβου, ενώ περισσότεροι από 300 έφυγαν το πρωί του Σαββάτου από τη Μόρια, προς την πόλη.

Στο ύψος του δημοτικού καταυλισμού του Καρά Τεπέ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις με φραγμούς εμπόδισαν την είσοδό τους στην πόλη.

Οι αλλοδαποί με τη σειρά τους απέκλεισαν την είσοδο στη Μυτιλήνη από τα βόρεια, ζητώντας την άμεση αναχώρησή τους από το νησί για λόγους ασφαλείας.

Η αστυνομία διοχετεύει την κίνηση από την ανατολική Λέσβο προς την πόλη, μέσω παρακαμπτηριων οδών, ενώ συνεχίζει να απαγορεύει την κίνηση αλλοδαπών προς την πόλη της Μυτιλήνης.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, στα επεισόδια που ξεκίνησαν χθες μέσα στον χώρο του ΚΥΤ Μόριας, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, συμμετείχαν περίπου 150 πρόσφυγες και  μετανάστες, ενώ οι συγκρούσεις διήρκησαν για δύο ώρες, περίπου. Από τις συμπλοκές επτά άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet