Πλάνο για άνοιγμα λιανεμπορίου και σχολείων πριν το τέλος Μαρτίου – Τι ισχύει για εστίαση και τουρισμό
reader.gr
Κοινωνία

Πλάνο για άνοιγμα λιανεμπορίου και σχολείων πριν το τέλος Μαρτίου – Τι ισχύει για εστίαση και τουρισμό

Το άνοιγμα των καταστημάτων λιανικού εμπορίου όπως και των σχολείων είναι οι δύο άμεσες προτεραιότητες της κυβέρνησης με στόχο κάτι τέτοιο να συμβεί πριν από το τέλος Μαρτίου, εφ’ όσον κάτι τέτοιο επιτραπεί επιδημιολογικά.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, επιβεβαίωσε στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ότι οι αρμόδιοι επεξεργάζονται σχέδιο ώστε να «ανοίξει» τόσο το λιανεμπόριο όσο και η δευτεροβάθμια εκπαίδευση,

«Είναι οι τελευταίες δύσκολες μέρες, τελευταία μεγάλη προσπάθεια. Προσβλέπουμε και ελπίζουμε ότι το λιανεμπόριο θα μπορέσει να ανοίξει κανονικά πριν το τέλος Μαρτίου, εφόσον το επιτρέψουν τα υγειονομικά δεδομένα» σχολίασε η κ. Πελώνη.

Και προσέθεσε: «Ελπίζουμε ότι τον Απρίλιο θα μιλάμε πια για άλλη φάση, με πολλαπλασιασμό των εμβολιασμών, οπότε θα μπορέσει να ανοίξει η εστίαση σε εξωτερικούς χώρους».

«Σχέδιο να ανοίξουν τα σχολεία»

Αναφορικά με την εκπαίδευση, σε πρώτο πλάνο είναι να επιστρέψουν στα θρανία οι μαθητές των Γυμνασίων και των Λυκείων, καθώς για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση δεν υπάρχει η δυνατότητα παράτασης της σχολικής χρονιάς.

«Υπάρχει σχεδιασμός να ανοίξουν πριν το τέλος του μήνα και τα σχολεία, τα Γυμνάσια και τα Λύκεια» ανέφερε χαρακτηριστικά η Αριστοτελία Πελώνη.

Τέλος, σε ό,τι έχει να κάνει με το άνοιγμα του τουρισμού σημείωσε: «Τον Μάιο να μπορέσουμε να ανοίξουμε σταδιακά τον τουρισμό, από τη στιγμή που θα εμβολιαστούν οι πολίτες 60+ ως το Πάσχα».

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet