Σάμος: Οκτώ συλλήψεις για τα επεισόδια στο ΚΥΤ
Κοινωνία

Σάμος: Οκτώ συλλήψεις για τα επεισόδια στο ΚΥΤ

Σε οκτώ συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία στη Σάμο, μετά τα επεισόδια με συμπλοκές μεταξύ αραβόφωνωv και μεταναστών από την υποσαχάρια Αφρική και τις διαδοχικές πυρκαγιές που εκδηλώνονται από το απόγευμα της Κυριακής (26/4) στο Κέντρο Ταυτοποίησης και Υποδοχής στην πόλη (Βαθύ).

Πρόκειται κυρίως για Παλαιστίνιους, αλλά και για Ιρακινούς και έναν Σύρο. Η ΕΛ.ΑΣ. έχει ταυτοποιήσει άλλα δύο άτομα.

Το πρωί σημειώθηκε νέος γύρος έντασης με νέα εστία φωτιάς, πετροπόλεμο και μαχαιρώματα.

Σε δήλωσή του για τα έκτροπα ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου, Γιώργος Στάντζος, σημειώνει πως αυτά «είναι αποτέλεσμα του εγκλωβισμού μεταναστών προσφύγων στο νησί. Για τη διαφύλαξη της υγείας και της ασφάλειας όλων μας, εδώ και τώρα αποσυμφόρηση και κλείσιμο του ΚΥΤ. Εάν δεν συμβεί αυτό άμεσα, η συνέχεια θα είναι τραγική. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Ελληνική Αστυνομία, την Πυροσβεστική, τους Εθελοντές μας, το Λιμενικό Σώμα και το ΕΚΑΒ, που μας γλίτωσαν από τα χειρότερα».

Νότης Μηταράκης: Έχουν απόλυτο δίκιο στα νησιά

«Έχουν απόλυτο δίκιο στα νησιά, δεν μπορούν να σηκώνουν όλο το βάρος της μεταναστευτικής κρίσης. Το πρώτο μεγάλο στοίχημα ήταν να σταματήσουμε τις ροές. Τους τελευταίους δύο μήνες είναι πολύ σημαντική η διαφορά που υπάρχει στις ροές προς τα νησιά. Χρειάζεται να συνεχίσουμε το πρόγραμμα αποσυμφόρησης που γίνεται κάθε μήνα. Και σε αυτό χρειάζεται όλη η Ελλάδα να δείξει την αλληλεγγύη της στον κανόνα τους 1% που έχουμε ανακοινώσει από το 2019. Κάθε περιφέρεια, κάθε δήμος θα πρέπει να συμβάλλει γιατί δεν μπορούν τα νησιά να σηκώνουν όλο το βάρος» δήλωσε σήμερα, στον «Alpha», ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης.

Σχολιάζοντας τις εικόνες συνωστισμού που παρατηρούνται στη Σάμο, μετά τα επεισόδια, ο κ. Μηταράκης είπε: «Μετά τα χθεσινοβραδινά επεισόδια, κάηκαν πολλές σκηνές. Κόσμος εγκατέλειψε το ΚΥΤ κι έγινε προσωρινή εγκατάσταση σε ένα γήπεδο. Αυτό πράγματι δημιουργεί θέματα» και πρόσθεσε: «Στις 93 δομές που έχουμε στη χώρα, μέχρι στιγμής έχουμε κρούσματα σε τρεις και δεν έχουμε κανένα κρούσμα στα νησιά».

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet