Στάσεις εργασίας σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς από τις 12 έως τις 15 Σεπτεμβρίου
Κοινωνία

Στάσεις εργασίας σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς από τις 12 έως τις 15 Σεπτεμβρίου

Ταλαιπωρία περιμένει το επιβατικό κοινό της πρωτεύουσας από την Τρίτη έως και την Παρασκευή, λόγω στάσεων εργασίας που έχουν προκηρυχθεί σε μέσα μαζικής μεταφοράς.

Αναλυτικά:

Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου

Ως τις 21:00 θα πραγματοποιούνται τα δρομολόγια του ΗΣΑΠ, καθώς έχει προγραμματιστεί στάση εργασίας από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας.

Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου

Τα λεωφορεία θα κινούνται μεταξύ 9:00 – 21:00 (λόγω στάσεων εργασίας από 05:00 έως 09:00 και 21:00 έως λήξη της βάρδιας) .

«Αποκατάσταση της κυκλοφορίας αναμένεται ως τις 10:00 π.μ. την Πέμπτη, ενώ την Τετάρτη τα οχήματα θα αρχίσουν να αποσύρονται από τις 20:00. Το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ ζητά αξιόπιστο προγραμματισμό των χειμερινών δρομολογίων και αντιδρά στην απαξίωση των συγκοινωνιών και στην πολύωρη αναμονή στις στάσεις» όπως αναφέρει στα ανακοίνωση του Συνδικάτου.

Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 

24ωρη απεργία στον Προαστιακό. Χωρίς δρομολόγια στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας – Αεροδρόμιο το Μετρό (γραμμή 3).

«Κανένα δρομολόγιο τρένου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, συμπεριλαμβανομένου και αυτών του Προαστιακού της Αθήνας, δεν θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017 λόγω 24ωρης απεργίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών. Η απεργία την συγκεκριμένη ημέρα αποφασίστηκε καθώς, κατά πάσα πιθανότητα, θα είναι η μέρα που η ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα περάσει και επίσημα στους νέους ιδιοκτήτες της. Εξαιτίας της απεργίας του προσωπικού της ΤΡΑΙΝΟΣΕ την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιο του Μετρό στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας – Αεροδρόμιο της γραμμής 3 του Μετρό» αναφέρει η ανακοίνωση του Συνδικάτου.

Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 

Στάση εργασίας στον ΗΣΑΠ μεταξύ 12:00 – 15:00

Το Σωματείο Εργαζομένων ΣΤΑΣΥ αντιδρά στη διαδικασία με την οποία γίνονται οι προαγωγές μέσα στην εταιρεία. Ακουλουθεί η ανακοίνωση του Σωματείου:

«Το Σωματείο Εργαζομένων ΣΤΑ.ΣΥ διαπιστώνει, με ανησυχία, ότι το τελευταίο 10μηνο λειτουργεί στην Εταιρεία “βιομηχανία” μετακινήσεων, τοποθετήσεων και προαγωγών, με τη χρήση του αναχρονιστικού, αδιαφανούς και αναξιοκρατικού συστήματος της “προφορικής συνέντευξης”. Είναι χαρακτηριστικό ότι από το Νοέμβρη του 2016 μέχρι το τέλος Αυγούστου 2017 έχουν εκδοθεί περισσότερες από 150(!) πράξεις, που αφορούν σε μετακινήσεις, τοποθετήσεις ή προαγωγές. Και τον Σεπτέμβρη, όπως όλα δείχνουν, έπεται συνέχεια…

»Ο διαβλητός θεσμός της “προφορικής συνέντευξης” προβλέφθηκε ως μοχλός ρουσφετολογικών αποφάσεων των εκάστοτε διοικούντων στον Κανονισμό Εσωτερικής Οργάνωσης & Λειτουργίας, που συντάχθηκε από τις προηγούμενες διοικήσεις, με τη σύσταση της ΣΤΑ.ΣΥ. και το συνδικαλιστικό κίνημα διεκδικεί τη ριζική αλλαγή του».

»Οι εργαζόμενοι δεν είναι διατεθειμένοι να δεχτούν να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Γι’ αυτό πραγματοποιούμε προειδοποιητικές στάσεις εργασίας στη Γραμμή 1 (πρώην ΗΣΑΠ) ως εξής: Τρίτη 12/9: από 21.00 έως λήξη της βάρδιας και Παρασκευή 15/9: από 12.00 έως 15.00. Στη συνέχεια ανάλογα με τη στάση της Διοίκησης θα καθοριστεί η παραπέρα στάση μας.

»Διεκδικούμε:

  • Να καταργηθεί ΤΩΡΑ ο αναχρονιστικός θεσμό της “συνέντευξης”.
  • Να καθιερωθούν αντικειμενικά, αξιοκρατικά και διαφανή κριτήρια επιλογής για τοποθετήσεις, μεταθέσεις και προαγωγές, που θα διασφαλίζουν την ομαλή εξέλιξη των εργαζόμενων.
  • Να προχωρήσει η ριζική αλλαγή του Κανονισμού Εσωτερικής Οργάνωσης & Λειτουργίας, ώστε να διασφαλίζονται οι θέσεις εργασίας και να καθορίζεται με αδιάβλητες διαδικασίες η εργασία και εξέλιξη όλων των εργαζόμενων.
  • Να υπάρξει υπηρεσιακή εξέλιξη για όλους τους εργαζόμενους.
  • Να γίνει καταγραφή των κενών θέσεων εργασίας».

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet