Τη Δευτέρα συνεχίζεται η συζήτηση για έκδοση του φερόμενου αρχηγού της ρωσικής μαφίας
Κοινωνία

Τη Δευτέρα συνεχίζεται η συζήτηση για έκδοση του φερόμενου αρχηγού της ρωσικής μαφίας

Διεκόπη και πάλι από το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου η συζήτηση για την έκδοση του Γεωργιανού, φερόμενου ως αρχηγού της ρωσικής μαφίας, στις γαλλικές Αρχές.

Μέσω των συνηγόρων του, ο  57χρονος -αποκαλούμενος και ως «λίπος»-  ζήτησε δεκαήμερη προθεσμία προκειμένου να προετοιμάσει την υπεράσπισή του, ενώ παράλληλα προέβαλε ανθρωπιστικούς αλλά και δικονομικούς λόγους.

«Αυτός ο άνθρωπος δεν έχει καταφέρει να πάρει ανάσα από τις 29 Μαΐου αφού τον μεταγάγουν καθημερινά στα δικαστήρια και ζητάμε να δοθεί ο χρόνος ανθρωπίνως γιατί κάθε φορά είναι εδώ με κίνδυνο της υγείας του. Δεν είναι δυνατόν κάθε φορά να αγχώνομαι αν ο εντολέας μου θα πεθάνει μέσα στο δικαστήριο», τόνισε η συνήγορός του Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Αρχικώς στο δικαστήριο υποβλήθηκε αίτημα για αναβολή της διαδικασίας, το οποίο απορρίφθηκε. Στη συνέχεια η κ. Κωνσταντοπούλου υπέβαλε δικονομικές ενστάσεις, μεταξύ αυτών και της μη νόμιμης κλήτευσης του εκζητουμένου, με αποτέλεσμα, λόγω του προχωρημένου της ώρας, το δικαστήριο να διακόψει για την ερχόμενη Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018.

Το ιστορικό

Ο 57χρονος συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη τον περασμένο Απρίλιο, κατά τη διάρκεια κοινής ευρωπαϊκής αστυνομικής επιχείρησης, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στη Γαλλία. Ο 57χρονος, ο οποίος φέρεται να κατέχει τον τίτλο του αρχηγού της ρωσικής μαφίας, είχε περάσει ξανά από τη φυλακή, απ’ όπου όμως αποφυλακίστηκε το 2015 για λόγους υγείας. Φαίνεται, ωστόσο, ότι η δράση του δεν σταμάτησε, καθώς, σύμφωνα με την αστυνομία, επέστρεψε στις κλοπές και τις διαρρήξεις, από τις οποίες η ομάδα του απέσπασε 1.000.000 ευρώ.

Οι γαλλικές Αρχές τού αποδίδουν τον τίτλο ηγετικού στελέχους εγκληματικής οργάνωσης, η οποία διέπραττε κλοπές, ξεπλένοντας τα κλοπιμαία. Το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης απάντησε θετικά στο αίτημα της Γαλλίας για την έκδοση του Σουσανασβίλι, υπό τον όρο της επαναμεταγωγής του στην Ελλάδα, όταν ζητηθεί από τις δικαστικές Αρχές, καθώς στην Ελλάδα έχει ακόμη εκκρεμότητες.

Μαζί του στα χέρια της αστυνομίας έπεσαν άλλα 13 άτομα, εκ των οποίων 11 Γεωργιανοί. Δύο από αυτούς εκζητούνται.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet