«Τρώμε ξύλο για τον Πολάκη» διαμαρτύρονται γιατροί και νοσηλευτές
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

«Τρώμε ξύλο για τον Πολάκη» διαμαρτύρονται γιατροί και νοσηλευτές

Με την οργή των ασθενών και των συγγενών τους έρχονται αντιμέτωποι καθημερινά γιατροί, νοσηλευτές και διοικητικό προσωπικό των δημοσίων δομών υγείας, σύμφωνα με όσα καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ). Οι εργαζόμενοι κατηγορούν το υπουργείο Υγείας για τις ελλείψεις του ΕΣΥ λέγοντας «πληρώνουμε εμείς οι εργαζόμενοι τις ανεπάρκειες του Συστήματος. Τρώμε ξύλο για τον κύριο Πολάκη».

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ, στη νυχτερινή βάρδια Κυριακή προς Δευτέρα 16 Ιανουαρίου δεν υπήρχε κανένα ασθενοφόρο στη Νάξο και σε κλήση που δέχθηκε το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του νοσοκομείου για διακομιδή ασθενούς η νοσηλεύτρια ενημέρωσε ότι έπρεπε η μεταφορά να γίνει είτε με περιπολικό της ΕΛΑΣ, είτε με ιδιωτικό μέσο. «Μετά από λίγη ώρα κατέφτασε στα ΤΕΠ εξαγριωμένη γυναίκα και ζήτησε τη νοσηλεύτρια με την οποία μίλησε στο τηλέφωνο και άρχισε να την χτυπά βάναυσα και να την κυνηγάει στον χώρο των ΤΕΠ. Για να προστατευτεί από τη βίαιη επίθεση μπήκε σε έναν χώρο των ΤΕΠ» καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι.

Τελικά, ο ασθενής για τον οποίο είχε ζητηθεί το ασθενοφόρο έφτασε στο Νοσοκομείο Νάξου με περιπολικό και διαπιστώθηκε ότι βρισκόταν σε μέθη, ενώ οι γιατροί των ΤΕΠ εξέταζαν ασθενή με ισχαιμία ο οποίος είχε προσέλθει με μέσο συνοδείας συγγενούς λόγω έλλειψης ασθενοφόρου.

Σε άλλο περιστατικό στο Γενικό Νοσοκομείο Αμαλιάδας, που συνέβη το απόγευμα της 15ης Ιανουαρίου στα Εξωτερικά Π/Θ Ιατρεία, η αναμονή των ασθενών ήταν αρκετά μεγάλη καθώς εφημέρευε ως ειδικευμένος παθολόγος μόνος του ο διευθυντής της Παθολογικής Κλινικής που  είχε και την ευθύνη των ήδη νοσηλευόμενων.

«Συνοδός, λοιπόν, απαιτώντας την άμεση αντιμετώπιση του συγγενούς του γρονθοκόπησε τον γιατρό και τον καθύβρισε. Την ίδια μέρα απειλήθηκε και καθυβρίσθηκε και τραυματιοφορέας,  μεταφέροντας ασθενή σε φορείο επειδή… τόλμησε να ζητήσει από πλήθος αναμενόντων στον χώρο των Εξωτερικών Ιατρείων να κάνουν στην άκρη να περάσει το φορείο», καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ.

Οι εργαζόμενοι αναφέρουν ότι λόγω της μεγάλης έλλειψης προσωπικού βιώνουν καθημερινά τέτοιου είδους καταστάσεις από πολίτες που και αυτοί βέβαια για τον παραπάνω λόγο δεν λαμβάνουν τις υπηρεσίες που πρέπει.

«Η εξουθένωση (σωματική και ψυχολογική) είναι στο όριο. Πληρώνουμε εμείς οι εργαζόμενοι τις ανεπάρκειες του Συστήματος. Τρώμε ξύλο για τον κύριο Πολάκη», λένε χαρακτηριστικά.

Η ΠΟΕΔΗΝ, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων της, συνεχίζει τη δράση «Καραβάνι της Υγείας», το οποίο έχει ξεκινήσει από την Αθήνα και την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου θα είναι στη Λάρισα. Οι εργαζόμενοι θα κάνουν πορεία από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας στις 9 το πρωί, θα διέλθουν από Υγειονομικές Μονάδες της περιοχής και τον Πηνειό ποταμό και θα καταλήξουν στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Πηγή: health.in.gr/Μαίρη Μπιμπή

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet