«Φρούριο» η Αθήνα για επέτειο Γρηγορόπουλου και επίσκεψη Ερντογάν
Κοινωνία

«Φρούριο» η Αθήνα για επέτειο Γρηγορόπουλου και επίσκεψη Ερντογάν

«Φρούριο» είναι σήμερα Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου το κέντρο της Αθήνας λόγω της επετείου για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Στις 12 το μεσημέρι μαθητές και φοιτητές θα συγκεντρωθούν στα Προπύλαια, όπου το «παρών» θα δώσουν και αντιεξουσιαστές. Στις 5 το απόγευμα στα Προπύλαια είναι προγραμματισμένη η συγκέντρωση διαφόρων ομάδων αντιεξουσιαστών, που θα κινηθούν προς το σημείο που δολοφονήθηκε πριν 9 χρόνια ο 15χρονος μαθητής.

Στις 12 το μεσημέρι θα κλείσει ο σταθμός του Μετρό «Σύνταγμα», ενώ στις 16:00 ο σταθμός «Πανεπιστήμιο». Παράλληλα, λόγω των συγκεντρώσεων, αναμένεται να κλείσουν δρόμοι στο κέντρο, καθώς επίσης και να τροποποιηθούν τα δρομολόγια των λεωφορείων και των τρόλεϊ.

Σύμφωνα με στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., τα μέτρα θα είναι αυστηρά τόσο στο κέντρο της Αθήνας όσο και στην περιοχή των Εξαρχείων, με 2.500 αστυνομικούς να βρίσκονται επί ποδός.

Σε επιφυλακή είναι σχεδόν όλη η δύναμη των ΜΑΤ, ενώ περιπολίες πραγματοποιούν και άνδρες της Ασφάλειας στο κέντρο και κυρίως στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων, για τον εντοπισμό τυχόν «ύποπτων κινήσεων».

Χιλιάδες αστυνομικοί στον δρόμο για τον Ερντογάν

Η ΕΛ.ΑΣ. έχει στήσει ασπίδα προστασίας από 2.800 μέλη της και 200 Τούρκους αστυνομικούς για την επίσκεψη του Τούρκου προέδρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Ερντογάν θα συνοδεύεται από περίπου 200 άτομα της προσωπικής του φρουράς. Στην Αθήνα βρίσκονται ήδη 65 Τούρκοι αστυνομικοί και άλλοι 60 περίπου στη Θράκη, ενώ ο Τούρκος πρόεδρος θα συνοδεύεται και από άλλα άτομα της φρουράς του, που θα φτάσουν μαζί του την Πέμπτη το πρωί.

Από την Ελληνική Αστυνομία, για την υλοποίηση των μέτρων ασφάλειας του κ. Ερντογάν, θα διατεθούν 2.800 αστυνομικοί, όλων των υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένων της ΕΚΑΜ και του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, που θα μετατρέψουν σε φρούριο το κέντρο της πρωτεύουσας, από το πρωί της Πέμπτης μέχρι την αναχώρηση του Τούρκου προέδρου.

Θα υπάρχουν ακόμα ελεύθεροι σκοπευτές σε όλα τα σημεία απ’ όπου θα περάσει ο κ. Ερντογάν και η συνοδεία του, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Αθήνα, ενώ θα διακόπτεται από την Τροχαία η κυκλοφορία στους δρόμους που θα περνάει η πομπή.

Πάντως, οι μετακινήσεις του Τούρκου προέδρου θα είναι περιορισμένες, καθώς θα διαμείνει σε ξενοδοχείο στο Σύνταγμα και σύμφωνα με το πρόγραμμά του οι επισκέψεις που θα πραγματοποιήσει θα είναι μέχρι το Προεδρικό Μέγαρο και το Μαξίμου, για τις συναντήσεις του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, και τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, καθώς και επίσημο δείπνο το βράδυ.

Απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις

Από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής θα απαγορευτούν οι συγκεντρώσεις σε μεγάλο μέρος της Αθήνας και κυρίως σε έναν μεγάλο κύκλο γύρω από το Σύνταγμα, για λόγους ασφαλείας, ενώ έχουν προγραμματιστεί ειδικά μέτρα για την πρόληψη επεισοδίων περιφερειακά.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet