Και ξανά «μάχη» για τα κενά στα σχολεία πριν το πρώτο κουδούνι
Κοινωνία

Και ξανά «μάχη» για τα κενά στα σχολεία πριν το πρώτο κουδούνι

«Μάχη» με τα κενά στα σχολεία δίνει η κυβέρνηση 12 ημέρες πριν χτυπήσει το πρώτο κουδούνι. Ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, εξήγγειλε «τσουνάμι» προσλήψεων 20.800 αναπληρωτών. Επιφυλακτικοί είναι οι εκπαιδευτικοί.

Ο υπουργός επανέλαβε την εκτίμηση ότι τα σχολεία θα ανοίξουν φέτος για πρώτη φορά χωρίς κενά και εξήγγειλε γιγαντιαίο κύμα προσλήψεων 20.800 αναπληρωτών, οι περισσότεροι εκ των οποίων, όπως είπε, θα φτάσουν εξαρχής στα σχολεία ώστε να μην υπάρξουν πολλά κενά.

Επιπλέον, ο Νίκος Φίλης, όπως αναφέρουν τα «Νέα», προανήγγειλε νέο σύστημα προσλήψεων εκπαιδευτικών μέχρι τα Χριστούγεννα, 9.000 προσλήψεις εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής και 400 προσλήψεις ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών για στήριξη παιδιών με ειδικές ανάγκες.

Από την πλευρά τους, επιφυλακτικοί εμφανίζονται οι εκπαιδευτικοί. Ο αιρετός εκπαιδευτικός της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Βασίλης Παληγιάννης υπολογίζει ότι θα ξεπεράσουν τα 7.231 στη γενική αγωγή, μόνο για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.

Σε αυτά πρέπει να προστεθούν τα περίπου 2.000 κενά της ειδικής αγωγής, τα 3.000 κενά της παράλληλης στήριξης κι αυτά που θα προκύψουν μετά την έναρξη του διδακτικού έτους που με μέτριους υπολογισμούς θα ξεπεράσουν τα 2.000. Επομένως τα κενά των εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση υπολογίζονται σε πάνω από 14.000.

Στα γυμνάσια και τα λύκεια, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα της ΟΛΜΕ, Νίκο Παπαχρήστο, δεν μπορεί ακόμα να γίνει πλήρης εκτίμηση των αναμενόμενων κενών, ωστόσο είναι σίγουρο ότι στο σύνολο των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα ξεπεράσουν τα 20.000.

Περισσότερα στην έντυπη έκδοση των «Νέων»

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet