Επεισόδια σε διαμαρτυρία κατοίκων κατά προσφύγων στη Χίο
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Επεισόδια σε διαμαρτυρία κατοίκων κατά προσφύγων στη Χίο

Έκτροπα και χρήση χημικών από τα ΜΑΤ σημειώθηκαν στη διάρκεια διαμαρτυρίας κατοίκων κατά προσφύγων στην κεντρική πλατεία της Χίου αργά το απόγευμα της Τετάρτης. Ομάδα «αγανακτισμένων» κατοίκων επιτέθηκε κατά δημοσιογράφων του νησιού, ενώ πραγματοποίησε πορεία προς το κέντρο προσφύγων στη Σούδα, ψάλλοντας τον Εθνικό Ύμνο και φωνάζοντας συνθήματα. Ομάδα προσφύγων απάντησε, ρίχνοντας πέτρες μέσα από το κέντρο.

Σύμφωνα με το politischios.gr, η συγκέντρωση αρχικά ήταν ειρηνική, ωστόσο τα πνεύματα οξύνθηκαν όταν μερίδα των διαμαρτυρομένων αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν πορεία διαμαρτυρίας με κατεύθυνση τον καταυλισμό του ΔΗΠΕΘΕ και της Σούδας, όπου διαμένουν περί τα 1.800 άτομα.

Προς στιγμήν επικράτησε πανικός μιας και η Αστυνομία δεν είχε ενημερωθεί για τη συγκεκριμένη πρόθεση των διαδηλωτών. Άμεσα τα ΜΑΤ απέκλεισαν τους διαδηλωτές υποχρεώνοντάς τους σε ευθεία πορεία προς το κτήριο του Οίκου Ναύτη.

Η κατάσταση ξέφυγε όταν οι διαμαρτυρώμενοι για δεύτερη φορά επιχείρησαν να σπάσουν τη γραμμή των ΜΑΤ και μέσω της οδού Οινοπίωνος να κατευθυνθούν προς τον καταυλισμό προσφύγων της Σούδας.

Μάλιστα, ομάδα «αγανακτισμένων» πολιτών επιτέθηκαν κατά δημοσιογράφων, τους οποίους αφού χτύπησαν, συνέχισαν να τους κυνηγούν στους δρόμους γύρω από την πλατεία. Οι δημοσιογράφοι φυγαδεύτηκαν σε γειτονικά καταστήματα από απλούς πολίτες.

Τελικά, οι δυνάμεις των ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών και το επεισόδιο αυτό έλαβε τέλος.

Ωστόσο, οι διαμαρτυρίες κατά των προσφύγων δεν κόπασαν, καθώς ομάδα 150 ατόμων κινήθηκε προς τον καταυλισμό της Σούδας ψάλλοντας τον Εθνικό Ύμνο και φωνάζοντας συνθήματα κατά των προσφύγων.

Σύμφωνα με το politischios.gr, όταν οι πρόσφυγες στον καταυλισμό αντιλήφθηκαν τι συνέβαινε, αντέδρασαν και, φωνάζοντας συνθήματα, ζητούσαν να φύγουν για την Αθήνα. Μάλιστα οι πιο θερμόαιμοι μέσα από τον καταυλισμό ξεκίνησαν να πετάνε πέτρες προς την ομάδα των 150 ατόμων.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων συνελήφθη ένα μέλος ΜΚΟ στη Σούδα, ενώ μία γυναίκα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο εξ αιτίας της χρήσης χημικών.

Οι «αγανακτισμένοι» κάτοικοι της Χίου προανήγγειλαν νέα πορεία διαμαρτυρίας για το απόγευμα της Παρασκευής και πάλι στην πλατεία Βουνακίου.

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet