Παλλαϊκό συλλαλητήριο για το «ξεπούλημα» των ΔΕΚΟ
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Παλλαϊκό συλλαλητήριο για το «ξεπούλημα» των ΔΕΚΟ

Την αντίθεσή της στο «ξεπούλημα» των ΔΕΚΟ εκφράζει η ΑΔΕΔΥ, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, με την οποία ασκεί δρυμεία κριτική στην κυβέρνηση για την απόφαση της να μεταφέρει έξι μεγάλες ΔΕΚΟ -ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΔΕΗ, ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, ΕΛΒΟ και Κτιριακές Υποδομές- στην Εταιρεία Δημοσίων Συμμετοχών (ΕΔΗΣ) που θα λειτουργεί υπό την «ομπρέλα» του υπερταμείου.

«Πρόκειται για τη μεγαλύτερη μεταβίβαση αξιών και το μεγαλύτερο ξεπούλημα εθνικού πλούτου στα χρονικά της χώρας μας, το οποίο, μάλιστα, κατευθύνει τους πιο στρατηγικούς και ζωτικούς τομείς – κλειδιά του τόπου στους ιδιώτες» τονίζει στην ανακοίνωση η ΑΔΕΔΥ.

Προσθέτει ότι στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ για να αποτραπεί η ιδιωτικοποίηση, καλώντας σε Παλλαϊκό Συλλαλητήριο το απόγευμα (18:00) της Τρίτης στη Βουλή.

Στο συλλαλητήριο συμμετέχει και η ΓΕΝΟΠ, διαμαρτυρόμενη για τη μεταφορά πακέτου μετοχών της ΔΕΗ στο υπερταμείο.

Η ΓΕΝΟΠ υποστηρίζει ότι οι συνέπειες για τους εργαζόμενους και την κοινωνία θα είναι δραματικές, καθώς και ότι «αναμένονται μεγάλες μειώσεις μισθών και απολύσεις εργαζομένων». Θα προηγηθεί προσυγκέντρωση στα γραφεία της ΓΕΝΟΠ, στις 4 το απόγευμα.

Πηγή: in.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet