193 χιονάνθρωποι διαμαρτυρίας ενάντια στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

193 χιονάνθρωποι διαμαρτυρίας ενάντια στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ

Ακτιβιστές που μάχονται για την καταπολέμηση της φτώχειας, των ανισοτήτων και την κλιματική αλλαγή έφτιαξαν 193 χιονάνθρωπους σε χωράφι του Νταβός, στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, το οποίο διεξάγεται αυτές τις ημέρες στην ελβετική πόλη.

«Πρόκειται για 193 χιονάνθρωπους διαμαρτυρίας», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η οργάνωση «Δράση/2015».

Κάθε χιονάνθρωπος συμβολίζει και μια χώρα του κόσμου. Όλοι τους φορούν κασκόλ με τη σημαία της χώρας που εκπροσωπούν και κρατούν ένα πλακάτ που καλεί τους ηγέτες του κόσμου να κάνουν ότι μπορούν ώστε το 2015 να είναι μια χρονιά αλλαγής για τον παγκόσμιο πληθυσμό και τον πλανήτη.

Οι ακτιβιστές έχουν καλέσει όσους στηρίζουν τη δράση τους να «επισκεφθούν» τους χιονάνθρωπους και να φωτογραφηθούν μαζί τους, όπως έχουν κάνει ήδη ο Μπιλ Γκέιτς και ο Ρίτσαρντ Μπράνσον.

Η «Δράση/2015» στηρίζεται από 1.000 οργανώσεις σε όλον τον κόσμο και στόχος της είναι να επιτευχθούν συγκεκριμένα αποτελέσματα στις διεθνείς συνόδους που θα διεξαχθούν το 2015. Σύμφωνα με τον Μπρένταν Κοξ της μη κυβερνητικής οργάνωσης «Σώστε τα παιδιά» και εκπρόσωπο της «Δράσης/2015», οι χιονάνθρωποι «στέλνουν πολύ σοβαρό μήνυμα», καθώς «αν δεν εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες που μας δίνονται το 2015, απλώς θα λιώσουν, χωρίς να αφήσουν πίσω τους κανένα ίχνος».

Σύμφωνα με τους ακτιβιστές, άλλο ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι κινδυνεύουν να βρεθούν φέτος κάτω από το όριο της φτώχειας εάν οι πολιτικοί ηγέτες δεν λάβουν ικανοποιητικές αποφάσεις στις συνόδους στις οποίες θα συμμετάσχουν εντός του έτους.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet