34 πυρκαγιές από το πρωί σε ολόκληρη την Ελλάδα
Κοινωνία

34 πυρκαγιές από το πρωί σε ολόκληρη την Ελλάδα

Από τις 6:00 το πρωί εκδηλώθηκαν 34 αγροτοδασικές πυρκαγιές σε ολόκληρη την Ελλάδα σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε σχετικά με τα πύρινα μέτωπα ο αντιπύραρχος Νικόλαος Τσόγκας, εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος.

Στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή του Βύρωνα στις 12:28, επιχειρούν επιχειρούν 140 πυροσβέστες με 70 πυροσβεστικά οχήματα, 15 άτομα πεζοπόρο τμήμα και 10 υδροφόρες δήμων, ενώ από αέρος κάνουν ρίψεις νερού 7 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις καταβάλλουν συντονισμένες προσπάθειες προκειμένου να οριοθετηθεί η περίμετρος της πυρκαγιάς και να περιοριστούν τα επικίνδυνα ενεργά μέτωπα, ώστε να αποφευχθεί η επέκτασή της σε παρακείμενες κατοικίες.

Για προληπτικού λόγους απομακρύνθηκαν από τη Μονή Αγίου Ιωάννη Καρέα 50 μοναχές, ενώ εκκενώθηκε και το σπίτι «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Ο εκπρόσωπος του Πυροσβεστικού Σώματος ζήτησε να από τους κατοίκους της Αττικής να μην κάνουν άσκοπες μετακινήσεις, οι οποίες μπορεί να επιβαρύνουν την κυκλοφορία και να δυσχεράνουν το έργο των πυροσβεστών, και να ακολουθούν τις οδηγίες των πυροσβεστικών και αστυνομικών δυνάμεων που επιχειρούν στην περιοχή.

Στη Λακωνία, η επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στις 3:40 τα ξημερώματα εξακολουθεί να είναι ιδιαίτερα δύσκολη λόγω των ισχυρών ανέμων. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε χαμηλή βλάστηση και ελαιώνες στις περιοχές: Φαρακλό, Παραδείσι, Λάχι, Άγιος Νικόλαος, Νεάπολη.

Στην προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς αυτής:

  • Αναγκαστική προσγείωση πραγματοποίησε ένα Canadair CL 215 σε δρόμο δυτικά του Φαρακλού. Το πλήρωμά του διεκομίσθη προληπτικά στο κέντρο υγείας της περιοχής.
  • Εκκενώθηκε το χωριό Άγιος Νικόλαος και 200 άτομα μεταφέρθηκαν από την παραλία με σκάφος στη Νεάπολη Βοίων.
  • Από την πυρκαγιά προκλήθηκαν υλικές ζημιές σε 3 αγροικίες στο Φαρακλό και 2 αγροικίες στο Λάχι.

Στο μέτωπο της Λακωνίας επιχειρούν 120 πυροσβέστες με 51 οχήματα, 39 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 1 δημοτικό όχημα, 4 υδροφόρες της Περιφέρειας, 3 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα..

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε και στη 1:00 το μεσημέρι και σε δασική έκταση στη Νέα Αρτάκη Χαλκίδας.

Στην περιοχή Αφράτη εκκενώθηκε καταυλισμός Ρομά.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 44 πυροσβέστες με 16 οχήματα, 6 άτομα πεζοπόρο, 1 χωματουργικό μηχάνημα και 1 αεροσκάφος.

Πύρινο μέτωπο εκδηλώθηκε και στο 43ο χλμ. από Μαλακάσα προς Ωρωπό στις 15:29.

Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 10 οχήματα, 10 άτομα πεζοπόρο τμήμα και 2 αεροσκάφος.

Για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών στην Αθήνα, στην Εύβοια και στη Λακωνία, η Ελλάδα υπέβαλε αίτημα στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας για την ενίσχυση των εναερίων δυνάμεων με 4 αεροσκάφη.

Προανάκριση για τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών αυτών διενεργούν ανακριτικοί υπάλληλοι της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών, της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού καθώς και κλιμάκια της αστυνομίας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet