400.000 αποζημίωση σε νοσοκομείο για τον θάνατο 27χρονης
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

400.000 αποζημίωση σε νοσοκομείο για τον θάνατο 27χρονης

Με τη ζωή της πλήρωσε μία 27χρονη κοπέλα το ιατρικό λάθος του αναισθησιολόγου. Αυτό προκύπτει από την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που επιδίκασε στην οικογένειά της αποζημίωση ύψους 400.000 ευρώ για την ψυχική οδύνη που τους προκάλεσε ο χαμός της.

Η κοπέλα εισήχθη στο χειρουργείο του νοσοκομείου “Κοργιαλένειο – Μπενάκειο” για μια απλή επέμβαση αφαίρεσης αμυγδαλών, αλλά πέθανε από λάθος του αναισθησιολόγου.

Υπέστη καρδιακή ανακοπή και στην συνέχεια εγκεφαλική νέκρωση, καθώς δεν έγινε έγκαιρα καρδιοαναπνευστική ανάνηψη, με συνέπεια να μείνει φυτό για 36 μέρες και τελικά να χάσει τη ζωή της.

Οι γονείς της προσέφυγαν στην Δικαιοσύνη και τελικά το Συμβούλιο της Επικρατείας, μετά από μία δεκάχρονη διαδρομή στα Διοικητικά Δικαστήρια, επικύρωσε την υποχρέωση του επίμαχου νοσοκομείου να καταβάλει στον πατέρα και τη μητέρα της άτυχης κοπέλας ως αποζημίωση, το ποσό των 400.000 ευρώ για την ψυχική οδύνη που τους προκάλεσε ο θάνατος της κόρης τους.

Οι ανώτατοι δικαστές δέχθηκαν ότι δεν εφαρμόστηκαν έγκαιρα τα αναγκαία μέτρα (υπερέβησαν τα 5 λεπτά) για την οξυγόνωση της ασθενούς, γεγονός που επέφερε τον θάνατο της.

Πηγή: tanea.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet