Στα δύο η χώρα από τα μπλόκα των αγροτών
Κοινωνία

Στα δύο η χώρα από τα μπλόκα των αγροτών

Παραμένουν στα τρακτέρ τους οι αγρότες και μάλιστα σε πολλά μπλόκα σκληραίνουν τη στάση τους, παρά τις ρωγμές που προκάλεσε στο μέτωπο του κλάδου τους η πρωτοβουλία της κατάθεσης προτάσεων στο Μέγαρο Μαξίμου.

Οι αγρότες του μπλόκου των Μικροθηβών προχωρούν από Τετάρτη σε πολύωρους πλήρεις αποκλεισμούς του αυτοκινητόδρομου Αθήνας-Θεσσαλονίκης.

Η απόφαση ελήφθη το βράδυ στη συνέλευση των αγροτών που έγινε στις Μικροθήβες και αποφάσισαν τον πλήρη αποκλεισμό ακόμη και των παραδρόμων που εξυπηρετούσαν τις συγκοινωνίες, αφού ο κόμβος παραμένει κλειστός από την έναρξη των αγροτικών κινητοποιήσεων.

Οι αγρότες του μπλόκου των Μικροθηβών πήραν την απόφαση να κλείσουν από τις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης και μέχρι τις 6 το απόγευμα και τους δύο παραδρόμους της εθνικής οδού, αλλά και τον παλιό δρόμο Βόλου-Αλμυρού.

Η απόφαση αυτή σημαίνει πλήρες black out στις συγκοινωνίες μεταξύ βορρά-νότου, αφού και τα Τέμπη παραμένουν κλειστά εδώ και πολλές ημέρες.

Οι αγρότες της Φθιώτιδας αποφάσισαν να παρατείνουν μέχρι τα μεσάνυχτα τον αποκλεισμό της εθνικής οδού Αθηνών – Λαμίας στο ύψος του Μπράλου, έχοντας κυριολεκτικά κόψει την Ελλάδα στα δύο.

Ο κύριος όγκος της κυκλοφορίας των Ι.Χ. εξελίσσεται μέσα από επαρχιακούς και αγροτικούς δρόμους, και κατευθύνονται κυρίως προς την Άμφισσα, στη συνέχεια προς Δελφούς – Αράχωβα και συνεχίζουν για Αθήνα.

Στη συνέλευσή τους, τα τέσσερα μπλόκα των αγροτών της Φθιώτιδας που βρίσκονται στον Μπράλο αποφάσισαν να σκληρύνουν τη στάση τους τις επόμενες ημέρες, και μάλιστα ορισμένοι από αυτούς μιλούν για επανάληψη του ίδιου σκηνικού για την Τετάρτη.

Ένα βήμα πριν τα επεισόδια έφτασαν οι αγρότες που έχουν κλείσει τον δρόμο στον κόμβο του Μπράλου, με οδηγούς φορτηγών αυτοκινήτων οι οποίοι έσπασαν τα μέτρα της αστυνομίας και κινήθηκαν απειλητικά εναντίον τους, φτάνοντας σε απόσταση αναπνοής.

Τα μέτρα έσπασαν πρώτοι οι οδηγοί των φορτηγών οι οποίοι κινούνταν με κατεύθυνση από την Αθήνα προς τη Λαμία, που παραμένουν για ώρες εγκλωβισμένοι και μάλιστα οι ουρές αυτή τη στιγμή ξεπερνούν και τα 20 χλμ.

Αμέσως μετά, οδηγοί φορτηγών αυτοκινήτων που βρίσκονταν ακινητοποιημένοι, είτε μέσα στη Λαμία, είτε στο εθνικό δίκτυο από τη Λαμία μέχρι τη Στυλίδα, σε ένα μήκος που ξεπερνούσε τα 15 χλμ., έσπασαν και αυτοί τα μέτρα της αστυνομίας και προχώρησαν προς την περιοχή του Μπράλου φτάνοντας πολύ κοντά στο μπλόκο των αγροτών.

Παράλληλα, άλλες νταλίκες μέσα από τους παραδρόμους, έφτασαν πολύ κοντά στο μπλόκο των αγροτών

Είναι χαρακτηριστικό ότι λίγο μετά τις 9 ξεκίνησαν διαπραγματεύσεις ανάμεσα στους οδηγούς των φορτηγών αυτοκινήτων και τους αγρότες, και οι τελευταίοι απέσυραν τα τρακτέρ στις 9.30 το βράδυ από το εθνικό δίκτυο, ανοίγοντας τον δρόμο για να αποφευχθούν τα επεισόδια τα οποία απειλήθηκαν.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ανάμεσα στις νταλίκες ήταν μπλοκαρισμένα και Ι.Χ. αυτοκίνητα, με πολύωρη ταλαιπωρία των επιβατών τους και σύμφωνα τουλάχιστον με τους αξιωματικούς της τροχαίας θα χρειαστούν τουλάχιστον 3 με 4 ώρες για να απεγκλωβιστούν από το εθνικό δίκτυο, καθώς από τα διόδια της Αγίας Τριάδας μέχρι και τα Καμμένα Βούρλα, σε μια απόσταση 20 χλμ., τα φορτηγά αυτοκίνητα έχουν καλύψει τα δύο από τα τρία ρεύματα κυκλοφορίας της ανόδου της Εθνικής οδού από Αθήνα προς Λαμία.

Παράλληλα είναι γεμάτα και όλα τα παρκινγκ επί της εθνικής οδού μέχρι τα διόδια της Τραγάνας. Παρόμοιες εικόνες έχουμε και στο υπόλοιπο εθνικό δίκτυο  στην κάθοδο από Λαμία προς Αθήνα.

Στο Κιλελέρ μετακινήθηκαν το απόγευμα της Τρίτης περί τα 30 τρακτέρ από το μπλόκο της Νίκαιας και απέκλεισαν από τις 4 μέχρι τις 6 την παλαιά Εθνική οδό Λάρισας – Βόλου στο ύψος της διασταύρωσης με το ιστορικό χωριό.

Στον προγραμματισμό των επόμενων κινητοποιήσεων των αγροτών του μπλόκου της Νίκαιας είναι οι παραστάσεις διαμαρτυρίας στις εφορείες των θεσσαλικών πόλεων.

Επ΄ αόριστον έχουν κλείσει οι αγρότες την Ε.Ο. Κορίνθου – Αθήνας, τόσο στη νέα όσο και στην παλαιά εθνική οδό, με αποτέλεσμα η κυκλοφορία να διεξάγεται από μικρή παράκαμψη μέσα από το Καλαμάκι και να δημιουργούνται κατά διαστήματα μεγάλες ουρές αυτοκινήτων και ταλαιπωρία στους διερχόμενους οδηγούς.

Στον αυτοκινητόδρομο Τρίπολης – Κορίνθου οι αγρότες θα έχουν κλειστό τον δρόμο έως τα μεσάνυχτα.

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet