Άνγκελα Μέρκελ: Καμία συζήτηση για νέο πρόγραμμα πριν το δημοψήφισμα
Print Friendly, PDF & Email
Κόσμος

Άνγκελα Μέρκελ: Καμία συζήτηση για νέο πρόγραμμα πριν το δημοψήφισμα

Από το βήμα της γερμανικής Βουλής η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ απέκλεισε κατηγορηματικά συζήτηση για νέο πρόγραμμα βοήθειας προς την Ελλάδα πριν την ολοκλήρωση της διεξαγωγής του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου. Η καγκελάριος τόνισε ότι το ΔΝΤ πρέπει να συμμετάσχει στις όποιες περαιτέρω συνομιλίες.

«Δύσκολες ημέρες για την Ευρώπη, αλλά κυρίως δύσκολες ημέρες για τους Έλληνες. Πριν μιλήσουμε για προγράμματα και αριθμούς, να μιλήσουμε για τους ανθρώπους. Είναι ένας υπερήφανος λαός που περνά δύσκολες ημέρες. Η πόρτα ήταν και πρέπει να μείνει ανοικτή. Το πρόγραμμα έληξε μονομερώς με το δημοψήφισμα, ενώ χθες το δεύτερο πρόγραμμα εξέπνευσε. Με τη λήξη του λείπει η βάση των προτάσεων που είχε γίνει.

»Η προκήρυξη ενός δημοψηφίσματος είναι σαφώς πράξη δημοκρατική. Επίσης σαφώς αποτελεί πράξη δημοκρατικής κυριαρχίας των υπόλοιπων ΄18΄ να έχουν τη δική τους τοποθέτηση και θέση. Είμαστε 19 κράτη με κοινό νόμισμα που λαμβάνουν αποφάσεις για κοινή ευημερία» δήλωσε χαρακτηριστικά η Γερμανίδα καγκελάριος.

«Περιμένουμε τι θα γίνει με το δημοψήφισμα, πριν από αυτό δεν μπορεί να γίνει συζήτηση για νέο πρόγραμμα βοήθειας. Απαιτείται επίσης η έγκριση της γερμανικής Βουλής. Η Ευρώπη είναι σήμερα πολύ πιο ισχυρή σε σχέση με πριν πέντε χρόνια. Τα 18 κράτη μέλη δεν φοβούνται οικονομική καταστροφή επειδή έχει μπει σε αναταράξεις η Ελλάδα.

»Ένας καλός Ευρωπαίος είναι αυτός που σέβεται τους κανόνες και το ευρωπαϊκό δίκαιο. Μπορεί να γίνει συμβιβασμός αρκεί τα πλεονεκτήματα να υπερτερούν των μειονεκτημάτων. Το μέλλον της Ευρώπης δεν μπορεί να παιχτεί στα ζάρια. Το αν μπορεί να βρεθεί συμβιβασμός πρέπει να το αποφασίσουμε στην κατάλληλη στιγμή.

»Ναι, είναι δύσκολες ημέρες και ο κόσμος κοιτάζει στην κατεύθυνσή μας, αλλά δεν διακυβεύεται το μέλλον της Ευρώπης επειδή αυτό θα συνέβαινε μόνο εάν ξεχνούσαμε ότι η Ευρώπη είναι κοινότητα Δικαίου. Αν γινόταν αυτό, θα αποτύγχανε η Ευρώπη. Είμαστε μια κοινότητα δικαίου μια κοινότητα ευθύνης. Το ξεπέρασμα της κρίσης των χρεών των ευρωπαϊκών κρατών απαιτεί χρόνο», επεσήμανε, μεταξύ άλλων, η Άνγκελα Μέρκελ.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet