«Αντιστέκονται» στη Ρωσία οι Τατάροι της Κριμαίας
Κόσμος

«Αντιστέκονται» στη Ρωσία οι Τατάροι της Κριμαίας

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Μουσταφά Τζεμίλε, ηγέτη της κοινότητας των Τατάρων της Κριμαίας, είχε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, κατά την οποία συζήτησε την κατάσταση στην περιοχή της χερσονήσου, όπως μετέδωσαν τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Πολλοί Τάταροι που ζουν στην Κριμαία σχεδιάζουν να μποϋκοτάρουν το επερχόμενο δημοψήφισμα στην περιοχή της χερσονήσου της Μαύρης Θάλασσας, με το οποίο αναμένεται να αποφασιστεί εάν η Κριμαία θα αποσχιστεί από την Ουκρανία και θα προσαρτηθεί στη Ρωσία.

Οι Τάταροι που αποτελούν περίπου το 12% του πληθυσμού, όπως και άλλες εθνοτικές ομάδες στην Ουκρανία, αντιτίθενται σθεναρά στην απόσχιση της Κριμαίας από τον έλεγχο του Κιέβου και έχουν ενωθεί με τους Ουκρανούς διαδηλωτές που ζητούν «εθνική ενότητα».

Όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) κατά την τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο Β. Πούτιν, ο Μουσταφά Τζεμίλε αμφισβήτησε τη νομιμότητα του δημοψηφίσματος στην Κριμαία.

Πάνω από 15 δισ. δολ. η βοήθεια του ΔΝΤ

Πάνω από 15 δισ. δολ. θα ανέλθει η βοήθεια που θα προσφέρει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) στην Ουκρανία, δήλωσε ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τζέικομπ Λιου στο Κογκρέσο.

Η Ουκρανία, που είναι αντιμέτωπη με μια βαθιά πολιτική και οικονομική κρίση, «έχει ανάγκη από θεμέλια για να ανοικοδομήσει την οικονομία της και αυτό θα πρέπει να προέλθει από το ΔΝΤ», σημείωσε ο Τ. Λιου απευθυνόμενος σε μια επιτροπή της αμερικανικής Γερουσίας.

«Αυτό θα αφορά ένα πακέτο το οποίο ενδέχεται να ξεπερνά τα 15 δισεκατομμύρια δολάρια», πρόσθεσε, επισημαίνοντας ότι καμία χώρα δεν θα μπορούσε από μόνη της να προσφέρει αυτή τη χρηματοδότηση.

«Είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με την ουκρανική κυβέρνηση ώστε να υιοθετηθούν οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις που συνδέονται με τη βοήθεια αυτή», δήλωσε ο Τ. Λιου.

«Γι΄ αυτό τον λόγο το ΔΝΤ είναι τόσο σημαντικό. Είναι το πρώτο που επεμβαίνει», συνέχισε ο Τ. Λιου, ενώ ζήτησε από το Κογκρέσο να υιοθετήσει μια μεταρρύθμιση που προβλέπει τον διπλασιασμό των μόνιμων πόρων του ΔΝΤ, η οποία δεν έχει προχωρήσει εν αναμονή της επικύρωσής της από τους Αμερικανούς κοινοβουλευτικούς.

Πηγή: www.bankwars.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet