Βενεζουέλα: Έκρυθμη η κατάσταση, 27χρονη διαδηλώτρια έπεσε νεκρή από σφαίρα
Κόσμος

Βενεζουέλα: Έκρυθμη η κατάσταση, 27χρονη διαδηλώτρια έπεσε νεκρή από σφαίρα

Έκρυθμη παραμένει η κατάσταση στη Βενεζουέλα, με τον πρόεδρο Μαδούρο να κάνει λόγο για αποτυχημένη προσπάθεια πραξικοπήματος και τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουαϊδό να επιμένει ότι ο αγώνας για την πτώση του καθεστώτος θα συνεχιστεί. Χθες, για δεύτερη ημέρα, συνεχίστηκαν σφοδρές συγκρούσεις ανάμεσα σε υποστηρικτές του Γκουαϊδό και την Μπολιβαριανή Εθνική Φρουρά.

Νεκρή από σφαίρα στο κεφάλι έπεσε 27χρονη γυναίκα στο Καράκας, η οποία συμμετείχε στις διαδηλώσεις κατά του καθεστώτος Μαδούρο, όπως ανακοίνωσε το Παρατηρητήριο Κοινωνικών Συγκρούσεων. Περισσότεροι από 40 άνθρωποι τραυματίστηκαν. 

Σύμφωνα με την μη κυβερνητική οργάνωση, η γυναίκα μεταφέρθηκε το βράδυ της Τετάρτης (ξημερώματα Πέμπτης ώρα Ελλάδος) στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της. «Καταδικάζουμε τη δολοφονία της νεαρής Χουρούμπιθ Ραουσέο η οποία χτυπήθηκε από σφαίρα στο κεφάλι κατά τη διάρκεια διαδήλωσης» έγραψε στο λογαριασμό της στο Twitter η οργάνωση. 

Όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο,  η άτυχη γυναίκα τραυματίστηκε θανάσιμα κοντά στην αεροπορική βάση Λα Καρλότα, στο ανατολικό τμήμα της πρωτεύουσας, όταν διαδηλωτές αποπειράθηκαν να κλείσουν τον δρόμο που εκτείνεται κατά μήκος της στρατιωτικής εγκατάστασης. Περίπου τριάντα διαδηλωτές έβαλαν φωτιά σε ένα φορτηγάκι και το έστειλαν προς την κατεύθυνση της πύλης της βάσης. Ένας εξ αυτών πυροβόλησε εναντίον στρατιωτικών, που ανταπέδωσαν με πολλαπλά πυρά.

Βίαιες συγκρούσεις ξέσπασαν και στη συνοικία Τσακάο, που ελέγχεται από την αντιπολίτευση, ανάμεσα σε διαδηλωτές και άνδρες της Μπολιβαριανής Εθνικής Φρουράς, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 46 άνθρωποι, εκ των οποίων δύο από σφαίρα.

Εν τω μεταξύ, κλιμακώνεται και η ένταση ανάμεσα σε Ρωσία και ΗΠΑ. Για «καταστροφική επιρροή» των Αμερικανών στη Βενεζουέλα έκανε λόγο ο Ρώσος ΥΠΕΞ, Σεργκέι Λαβρόφ, σε τηλεφωνική επικοινωνία του με τον Αμερικανό ομόλογό του, Μάικλ Πομπέο. Ο δεύτερος απάντησε ότι είναι η η Μόσχα ο παράγοντας που αποσταθεροποιεί τη Βενεζουέλα και ζήτησε από τη Ρωσία να σταματήσει να υποστηρίζει τον Μαδούρο.

Πηγή: naftemporiki.gr με πληροφορίες από AFP, Reuters

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet