Βραζιλία: μία σελίδα στο Facebook για τους «αόρατους» άστεγους
Κόσμος

Βραζιλία: μία σελίδα στο Facebook για τους «αόρατους» άστεγους

Μία σελίδα στο Facebook, αφιερωμένη στους άστεγους του Σάο Πάολο στη Βραζιλία, έγινε «viral» με αποτέλεσμα να βοηθήσει ορισμένους ανθρώπους να επανενωθούν με τις οικογένειές τους και άλλους να ξεκινήσουν μία καινούρια ζωή. Η σελίδα Sao Paolo Invisivel (Το αόρατο Σάο Πάολο) ξεκίνησε τη λειτουργία του τον περασμένο Μάρτιο από τον Βινίσιους Λίμα, έναν 18χρονο φοιτητή δημοσιογραφίας και τον 21χρονο Αντρέ Σολέρ, φοιτητή κινηματογράφου.

Ήθελαν, όπως λένε, οι 11 εκατομμύρια κάτοικοι του μεγάλου βραζιλιάνικου οικονομικού κέντρου, να προσέξουν τους «αόρατους» ανθρώπους τριγύρω τους. Οι φοιτητές προσέγγιζαν έναν διαφορετικό άστεγο κάθε ημέρα και του ζητούσαν να τους πει την ιστορία του, πριν τον φωτογραφίσουν.

Σύντομα η σελίδα έγινε πολύ δημοφιλής, και σήμερα την ακολουθούν γύρω στους 140.000 χιλιάδες χρήστες του Facebook. Σε μία περίπτωση ένας 24χρονος άστεγος, ο Μπρούνο, εντοπίστηκε από την οικογένειά του, που ταξίδεψε στο Σάο Πάολο για να επανενωθεί μαζί του. Ο Λίμα είπε ότι σπάνια ένας άστεγος δεν θέλει να μοιραστεί την ιστορία του, ακόμη και σε περιπτώσεις που αντιμετωπίζουν προβλήματα με τον νόμο. Σύμφωνα με τη τελευταία καταμέτρηση από το 2011, οι άστεγοι στο Σάο Πάολο είναι γύρω στους 15.000, ωστόσο, εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός των άστεγων στη Βραζιλία αυξάνεται σταδιακά.

Πηγή: tovima.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet