Γυναίκες θα αποτελούν το 50% των υπουργών στη νέα κυβέρνηση της Σερβίας
zougla.gr
Print Friendly, PDF & Email
Κόσμος

Γυναίκες θα αποτελούν το 50% των υπουργών στη νέα κυβέρνηση της Σερβίας

Η νέα κυβέρνηση της Σερβίας θα έχει 21 υπουργεία, στα 11 εκ των οποίων θα είναι επικεφαλής γυναίκες, ανέφερε η εντολοδόχος πρωθυπουργός Άνα Μπρνάμπιτς μετά την συνεδρίαση του προεδρείου του κυβερνώντος Σερβικού Προοδευτικού Κόμματος (SNS). Η Άνα Μπρνάμπιτς, ανακοινώνοντας τα ονόματα των υπουργών, σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον αρχηγό του SNS και πρόεδρο της Δημοκρατίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, ανέφερε ότι 10 υπουργοί προέρχονται από το Σερβικό Προοδευτικό Κόμμα, δύο από το Σοσιαλιστικό Κόμμα (SPS), ένας από τη Σερβική Πατριωτική Ένωση (SPAS) και οκτώ είναι προσωπικότητες χωρίς έντονη κομματική δράση.

Η νέα κυβέρνηση της Σερβίας θα έχει τρία νέα υπουργεία, αυτά είναι: το υπουργείο για την Φροντίδα του Χωριού, το υπουργείο για την Οικογένεια και τη Δημογραφική Ανάπτυξη και το υπουργείο Ανθρωπίνων, Μειονοτικών Δικαιωμάτων και Κοινωνικού Διαλόγου. Από την προηγούμενη κυβέρνηση ο υπουργός Οικονομίας, Σίνισα Μάλι, διατηρεί τη θέση του, όπως και οι υπουργοί Αγροτικής Ανάπτυξης και Υγείας. Στα υπουργεία ‘Αμυνας και Εσωτερικών (σ.σ.: Αστυνομίας) έγινε αλλαγή θέσεων με τον Αλεξάνταρ Βούλιν να αναλαμβάνει το Εσωτερικών και τον Νεμπόισα Στεβάνοβιτς το υπουργείο ‘Αμυνας.

Υπουργός Εξωτερικών θα αναλάβει ο Νίκολα Σελάκοβιτς, ο οποίος ασκεί καθήκοντα διευθυντή του γραφείου του προέδρου της Δημοκρατίας.

Η Άνα Μπρνάμπιτς την ερχόμενη εβδομάδα -όπως ανακοινώθηκε- θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης στη βουλή και έτσι ουσιαστικά θα αρχίσει να κυλάει η θητεία της νέας κυβέρνησης, η οποία θα είναι βραχείας διάρκειας, μέχρι τον Απρίλιο του 2022.

Σημειώνεται ότι στη νέα κυβέρνηση συμμετέχουν και τα τρία κόμματα που εκπροσωπούνται στη βουλή και για πρώτη φορά στη νεότερη κοινοβουλευτική ιστορία της Σερβίας δεν θα υπάρχει αντιπολίτευση.

Πηγή: zougla.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet