Δεκάδες χιλιάδες παιδιά εξαφανίζονται τον χρόνο στην Τουρκία
Κόσμος

Δεκάδες χιλιάδες παιδιά εξαφανίζονται τον χρόνο στην Τουρκία

Τέσσερις χιλιάδες παιδιά «εξαφανίζονται» κάθε μήνα στην Τουρκία, αποκαλύπτει ανακοίνωση κυβερνητικού οργανισμού για την προστασία της οικογένειας. Αναφέρεται επίσης ότι από τον περασμένο Οκτώβριο ως το τέλος Ιανουαρίου 2015 η αστυνομία «ανακάλυψε» συνολικά 2.600 άτομα τα οποία είχαν στο παρελθόν καταχωρηθεί ως «εξαφανισμένα».

Το 2013 ιδρύθηκε μια ειδική μονάδα 5.000 από επιστήμονες και αστυνομικούς η οποία δραστηριοποιείται και εποπτεύει τις έρευνες για τα vεξαφανισμένα πρόσωπα». Χάρη στις έρευνες της βρέθηκαν 445.000 άτομα τα οποία είχαν εξαφανιστεί από το 1995 ως σήμερα, μεταξύ αυτών και 7.070 παιδιά ηλικίας κάτω των 14 ετών.

Ο λόγος για τον οποίον αυτά τα παιδιά «εξαφανίζονται» – στην πραγματικότητα εγκαταλείπουν οικογένειες, τόπο κατοικίας ακόμη και απασχόληση – είναι κυρίως οικονομικός. Συγκεκριμένα η οικονομική εξαθλίωση που εξακολουθεί να μαστίζει μερικές περιοχές της Τουρκίας, παίζει ρόλο όμως και η οικογενειακή καταπίεση, η έλλειψη σταθερής απασχόλησης κ.λπ. λέγει ο δρ. Ζεφέρ Ετσμπιλισί, επικεφαλής οργανισμού προστασίας της οικογένειας.

Υπάρχουν επίσης στην Τουρκία περιπτώσεις «εγκληματικής εξαφάνισης». Ουσιαστικά πρόκειται για απαγωγές ανηλίκων από τους οποίους αφαιρούνται όργανα τα οποία μοσχοπουλιούνται σε μυστικές κλινικές στην Τουρκία και στο εξωτερικό. Η αστυνομία δεν ανακοινώνει τίποτε σχετικό αλλά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, στη Γενεύη, είχε ανακοινώσει τον περασμένο Σεπτέμβριο ότι τουλάχιστον 1.200 παιδιά ηλικίας 4-12 ετών είχαν «εξαφανιστεί» στην Τουρκία το 2013, θύματα «εγκληματικών δικτύων τα οποία ειδικεύονται στο εμπόριο εσωτερικών ανθρωπίνων οργάνων».

Πηγή: tovima.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet