Εμβόλιο-Γαλλία: Σχεδόν 1 εκατ. ραντεβού μετά το διάγγελμα Μακρόν για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό
Κόσμος

Εμβόλιο-Γαλλία: Σχεδόν 1 εκατ. ραντεβού μετά το διάγγελμα Μακρόν για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό

Το 1 εκατ. άγγιξαν, σύμφωνα με το Assosiated Press τα ραντεβού για εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού, σε όλη τη Γαλλία, μετά το διάγγελμα Μακρόν αφενός για υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών, αφετέρου για είσοδο σε κλειστούς χώρους μόνο με πιστοποιητικό εμβολιασμού. Η εφαρμογή Doctolib, η μεγαλύτερη από τις πλατφόρμες μέσω των οποίων κλείνονται τα ραντεβού, γνωστοποίησε ότι μέχρι τα ξημερώματα της Τρίτης 926.000 άνθρωποι έσπευσαν να… πάρουν σειρά για το εμβόλιο. Το ρεκόρ έσπασαν ειδικά οι νέοι έως 35 ετών που αποτέλεσαν και το 65% των ραντεβού.

Tι ανακοίνωσε ο Μακρόν

Ο Γάλλος πρόεδρος στο διάγγελμά του το βράδυ της Δευτέρας είπε ότι ήδη βρισκόμαστε στο τέταρτο κύμα κορωνοϊού και ανακοίνωσε ότι τα εμβόλια θα καταστούν υποχρεωτικά για όλους τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας από τις 15 Σεπτεμβρίου.

Επίσης, γνωστοποίησε ότι εφεξής όποιος θέλει να πάει στον κινηματογράφο, σε ένα εστιατόριο ή να ταξιδέψει με τρένο ή λεωφορείο θα πρέπει να διαθέτει πιστοποιητικό ότι έχει εμβολιαστεί ή να έχει αρνητικό τεστ. Πρόσθεσε ότι το κράτος θα σταματήσει να πληρώνει για τα τεστ από το φθινόπωρο, εκτός και αν συνταγογραφούνται από γιατρό. Ο υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν διευκρίνισε ότι οι υγειονομικοί που δεν θα εμβολιαστούν δεν θα επιτρέπεται να πάνε στη δουλειά τους, ούτε θα πληρώνονται μετά τις 15 Σεπτεμβρίου.

Πρόταση για bonus 500 ευρώ στη Γερμανία! 

Η μετάλλαξη Δέλτα πιέζει την Ευρώπη που αναζητά τρόπους για να «γκαζώσουν» οι εμβολιασμοί. Στο πλαίσιο αυτό, η καθηγήτρια Πολιτικής Οικονομίας στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας στη Καρλσρούη Νόρα Στσεχ προτείνει κίνητρο 500 ευρώ για να ανέβει ο ρυθμός των εμβολιασμών. Η καθηγήτρια εκτιμά ότι η παροχή οικονομικών κινήτρων στον πληθυσμό βοηθά να επιτευχθεί ταχύτερα ο στόχος εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού. Το επιδημιολογικό ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ εκτιμά ότι τουλάχιστον το 85% του πληθυσμού θα πρέπει να εμβολιαστεί για να αποτραπεί ένα τέταρτο κύμα κορωνοϊού το φθινόπωρο.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet