«Επιθέσεις τζιχάντ παντού» ζητά ο ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους
Κόσμος

«Επιθέσεις τζιχάντ παντού» ζητά ο ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους

Κάλεσμα στους οπαδούς του να «προκαλέσουν εκρήξεις τζιχάντ παντού» απηύθυνε ο ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους, Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκνταντί, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι οι αεροπορικές επιχειρήσεις της συμμαχίας υπό τις ΗΠΑ, τόσο στο Ιράκ όσο και στη Συρία αποτυγχάνουν.

Σκληρά λόγια χρησιμοποίησε για τη βασιλική οικογένεια της Σαουδικής Αραβίας: «Είναι το κεφάλι του φιδιού» είπε και ζήτησε από τους οπαδούς του να επιτεθούν.

H ομιλία του ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους μεταδόθηκε από sites που ελέγχονται από το δίκτυό του. Προς το παρόν δεν έχει επιβεβαιωθεί η γνησιότητα του υλικού.

Διαφορετική άποψη έχει ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Τσακ Χέιγκελ, λέγοντας ότι σημειώνεται πρόοδος στις επιχειρήσεις της συμμαχίας, οι οποίες μάλιστα θα ενταθούν.

«Θα υπάρξουν και αποτυχίες. Αλλά βλέπουμε μια σταθερή και βιώσιμη πρόοδο» εξήγησε.

Παράλληλα, ο επικεφαλής των συμμαχικών δυνάμεων, στρατηγός Ντέμπσεϊ, εκτίμησε ότι θα χρειαστούν τουλάχιστον 80.000 επαρκώς εκπαιδευμένοι στρατιώτες για την ανακατάληψη των εδαφών που έχουν περάσει υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών στο Ιράκ.

Νωρίτερα, είχε γίνει γνωστό ότι ένας από τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους με ολλανδική υπηκοότητα, διέπραξε επίθεση αυτοκτονίας εναντίον του αρχηγείου της αστυνομίας στη Βαγδάτη.

«Ο Αμπού Αμπντάλα αλ Χολάντι πραγματοποίησε την επίθεση πυροδοτώντας τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος», διευκρίνισε η τρομοκρατική οργάνωση, σε μια ανακοίνωσή της που αναρτήθηκε την Πέμπτη 13 Νοεμβρίου σε έναν ιστότοπο.

Σκοτώθηκαν συνολικά 11 πρόσωπα και τραυματίστηκαν άλλα 23.

Συλλήψεις Γάλλων ισλαμιστών στο Μαρόκο

Στο Μαρόκο, το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι η αστυνομία συνέλαβε τέσσερις Γάλλους που φέρονται να συνδέονται με τρομοκρατικές οργανώσεις που δρουν στο Μαρακές και στην πόλη Λααγιούν στη Δυτική Σαχάρα.

Πηγή: tovima.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet