Ετοιμάζεται κακή λύση για το Κυπριακό
Κόσμος

Ετοιμάζεται κακή λύση για το Κυπριακό

Την ανησυχία του ότι οι αγώνες και η αντίσταση σαράντα χρόνων θα καταλήξουν σε μια κακή λύση, που θα οδηγεί την Κύπρο σε νέες περιπέτειες, εξέφρασε ο πρόεδρος του ΔΗ.ΚΟ. Νικόλας Παπαδόπουλος.

Ο κ. Παπαδόπουλος εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι Τούρκοι πλησιάζουν όλο και περισσότερο τον στόχο τους, σημειώνοντας πως «η επιδίωξη της τουρκικής πλευράς, που ισοδυναμεί με διχοτομική διευθέτηση, έχει έρθει πιο κοντά με τη συμφωνία που ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης έχει υπογράψει με τον κ. Έρογλου».

«Με τη συμφωνία», συνέχισε, «η τουρκική πλευρά πετυχαίνει τους περισσότερους διαχρονικούς στόχους της, πριν από την έναρξη των διαπραγματεύσεων και ανεξαρτήτως της έκβασής τους».

Η απόφαση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΔΗ.ΚΟ. για αποχώρηση από την κυβέρνηση Αναστασιάδη

Με ψήφους 22 υπέρ, 15 κατά και δύο αποχές, το Εκτελεστικό Γραφείο του ΔΗΚΟ αποφάσισε να εισηγηθεί στην Κεντρική Επιτροπή την αποχώρηση του κόμματος από την κυβέρνηση του προέδρου Αναστασιάδη.

Η απόφαση πάρθηκε μετά από μαραθώνια συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου. Στην απόφαση εκφράζεται διαφωνία για το κοινό ανακοινωθέν Αναστασιάδη-Έρογλου για έναρξη των συνομιλιών, με το οποίο, όπως αναφέρεται, παραβιάζεται η συμφωνία του Κυπρίου προέδρου Αναστασιάδη με το ΔΗ.ΚΟ.

Δυστυχώς, προστίθεται, «οι διαπραγματεύσεις αρχίζουν από λανθασμένη βάση, η οποία θα οδηγήσει, με μαθηματική ακρίβεια, σε μια πολύ κακή λύση του κυπριακού». Με την απόφαση του το Εκτελεστικό Γραφείο υιοθέτησε την θέση του προέδρου του κόμματος, Νικόλα Παπαδόπουλου.

Το Εκτελεστικό Γραφείο καλεί τους τέσσερις υπουργούς ΔΗ.ΚΟ. και τους προέδρους των Ημικρατικών Οργανισμών, Αρχή Ηλεκτρισμού, Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού και Οργανισμού Χρηματοδοτήσεων Στέγης, να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους. Είναι ώρα, υπογραμμίζεται στην απόφαση, το ΔΗ.ΚΟ. να υπερασπισθεί το δίκαιο, την αξιοπρέπεια και την ιστορία του.

Η Κεντρική Επιτροπή του ΔΗ.ΚΟ. θα συνέλθει την ερχόμενη Τετάρτη για να τοποθετηθεί επί της απόφασης του Εκτελεστικού Γραφείου.

Ο αναπληρωτής πρόεδρος του κόμματος, Μάρκος Κυπριανού, είχε αντίθετη άποψη και εισηγήθηκε, το ΔΗ.ΚΟ. να καλέσει τον πρόεδρο Αναστασιάδη σε διάλογο σε μια προσπάθεια να περάσει και δικές του θέσεις στους χειρισμούς του κυπριακού. Στο ίδιο μήκος κύματος τάχθηκε και ο αντιπρόεδρος, Χρίστος Πατσαλίδης, ο οποίος ζήτησε να δοθεί χρόνος στον κ. Αναστασιάδη να προχωρήσει σε διορθώσεις.

Υπέρ της παραμονής στην κυβέρνηση τάχθηκε ο τέως πρόεδρος του κόμματος, Μάριος Καρογιάν.

Πηγή: www.bankwars.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet