Η ταπεινότητα στο… μεγαλείο της!
Κόσμος

Η ταπεινότητα στο… μεγαλείο της!

Μπορεί ο νέος προκαθήμενος της Καθολικής Εκκλησίας να καταβάλλει κάθε φιλότιμη προσπάθεια ώστε να ενισχύσει την εικόνα ταπεινότητας και «μοναστικής συστολής» στην Αγία Έδρα, αλλά φαίνεται ότι δεν συμμερίζονται όλοι τις απόψεις του. Έτσι, υψηλόβαθμος καρδινάλιος βρέθηκε πρόσφατα στα πρωτοσέλιδα εξαιτίας τού όχι και τόσο… ταπεινού διαμερίσματος που ετοιμάζει.

Η κατοικία που φτιάχνει ο καρδινάλιος Ταρτσίσιο Μπερτόνε, μέσα στο Βατικανό, φτάνει σχεδόν τα 700 τετραγωνικά μέτρα, μαζί με βεράντα-ταράτσα περίπου 100 τ.μ. Η έκταση, που είναι ούτως ή άλλως εντυπωσιακή εάν ληφθεί υπόψη ότι πρόκειται για σημείο μέσα στο Βατικανό, γίνεται σκανδαλώδης εάν συγκριθεί με τα 70 τ.μ. στα οποία διαμένει ο Φραγκίσκος. Το «σπιτάκι» του Μπερτόνε θα βρίσκεται στο μέγαρο Σαν Κάρλο και θα προκύψει από συνένωση δύο μικρότερων διαμερισμάτων, στα οποία έμεναν μέχρι πρότινος άλλοι αξιωματούχοι του Βατικανού.

Σύμφωνα με την ιταλική “Repubblica”, ο Πάπας «εκνευρίστηκε ουκ ολίγον» όταν έμαθε για τα σχέδια του Μπερτόνε. Ανάλογων τόνων είναι οι τίτλοι σε αρκετές ευρωπαϊκές εφημερίδες.

Ο καρδινάλιος κατείχε μέχρι πριν από μερικούς μήνες τη θέση του γενικού γραμματέα της ηγεσίας του Βατικανού. Οι επικριτές του υποστηρίζουν ότι απομακρύνθηκε εξαιτίας του αυταρχισμού του και των στενών του σχέσεων με πολιτικούς, ενώ ο ίδιος μιλά για σκευωρία των «διαδρόμων» της γραφειοκρατίας του Βατικανού σε βάρος του.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet