Ιαπωνία: Οι αυτοκτονίες αυξήθηκαν κατά 16% στο δεύτερο κύμα κορωνοϊού
reader.gr
Κόσμος

Ιαπωνία: Οι αυτοκτονίες αυξήθηκαν κατά 16% στο δεύτερο κύμα κορωνοϊού

Τα ποσοστά αυτοκτονίας στην Ιαπωνία αυξήθηκαν απότομα στο δεύτερο κύμα της πανδημίας, ιδιαίτερα μεταξύ των γυναικών και των παιδιών, παρότι μειώθηκαν στο πρώτο κύμα, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα. 

Το ποσοστό αυτοκτονιών Ιουλίου-Οκτωβρίου αυξήθηκε κατά 16% σε σχέση με την ίδια περίοδο έναν χρόνο νωρίτερα, σύμφωνα με τη μελέτη των ερευνητών του Πανεπιστημίου του Χονγκ Κονγκ και του Μητροπολιτικού Ινστιτούτου Γεροντολογίας του Τόκιο.

«Σε αντίθεση με τις συνήθεις οικονομικές συνθήκες, αυτή η πανδημία επηρεάζει δυσανάλογα την ψυχολογική υγεία των παιδιών, των εφήβων και των γυναικών (ιδιαίτερα των νοικοκυρών)», γράφουν οι συγγραφείς στη μελέτη που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή στο περιοδικό Nature Human Behavior.

Η πρώιμη μείωση των αυτοκτονιών επηρεάστηκε από παράγοντες όπως οι κυβερνητικές επιδοτήσεις, οι μειωμένες ώρες εργασίας και το κλείσιμο των σχολείων, σύμφωνα με τη μελέτη.

Ωστόσο, η πτώση αντιστράφηκε -με το ποσοστό αυτοκτονίας να αυξάνεται κατά 37% για τις γυναίκες, περίπου πέντε φορές περισσότερο σε σύγκριση με αυτό των ανδρών- καθώς η παρατεταμένη πανδημία βλάπτει τις βιομηχανίες όπου κυριαρχούν οι γυναίκες, αυξάνοντας την επιβάρυνση των εργαζόμενων μητέρων, ενώ η ενδοοικογενειακή βία αυξήθηκε.

Η μελέτη, με βάση τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας από τον Νοέμβριο του 2016 έως τον Οκτώβριο του 2020, διαπίστωσε ότι το ποσοστό αυτοκτονίας παιδιών αυξήθηκε κατά 49% στο δεύτερο κύμα, που αντιστοιχεί στην περίοδο μετά το κλείσιμο των σχολείων σε εθνικό επίπεδο.

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Γιοσιχίντε Σούγκα, κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στο Τόκυο σε νομούς σε μια προσπάθεια να ανακόψει την αναζωπύρωση. Το «λοκντάουν» περιλαμβάνει επτά ακόμη νομούς, συμπεριλαμβανομένης της Οσάκα και του Κιότο.

«Οι άνθρωποι ανησυχούν για τον κορωνοϊό, αλλά πολλοί άνθρωποι έχουν επίσης [αυτοκτονήσει] επειδή έχουν χάσει τη δουλειά τους, έχουν χάσει το εισόδημά τους και δεν μπορούσαν να δουν καμιά ελπίδα», είπε ο Τάρο Κόνο, υπουργός διοικητικών και κανονιστικών μεταρρυθμίσεων. 

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet