Λωρίδα Γάζας: Τρόμος, θάνατος και αίμα
Κόσμος

Λωρίδα Γάζας: Τρόμος, θάνατος και αίμα

Τρόμος, θάνατος και αίμα είναι τα κυρίαρχα χαρακτηριστικά στη Λωρίδα της Γάζας. Ο ισραηλινός στρατός ετοιμάζεται να κλιμακώσει τη χερσαία επιχείρηση, με τις “ευχές” ΗΠΑ και Γερμανίας, μετά την ανάπτυξη χερσαίων στρατευμάτων στον παλαιστινιακό θύλακα. Η επιχείρηση αυτή είναι καθοριστική για να «πληγούν» οι υπόγειες σήραγγες της Χαμάς, καθώς οι βομβαρδισμοί δεν αρκούν για την επίτευξη του στόχου, δήλωσε σήμερα ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Συνολικά 265 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από την έναρξη των επιχειρήσεων και το 70% του παλαιστινιακού θύλακα έχει μείνει χωρίς ρεύμα. Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι στον τομέα της υγείας δηλώνουν ότι 27 Παλαιστίνιοι, ανάμεσά τους ένα μωρό, δύο παιδιά και μία 70χρονη γυναίκα, έχουν σκοτωθεί από την έναρξη της χερσαίας επιχείρησης την Πέμπτη το βράδυ.

Ένας ισραηλινός στρατιώτης σκοτώθηκε και αρκετοί άλλοι τραυματίστηκαν στις επιχειρήσεις, στις οποίες επλήγησαν 150 στόχοι, ανάμεσά τους 21 εκτοξευτές πυραύλων και τέσσερα τούνελ.

Διεθνείς αντιδράσεις

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ υπερασπίστηκε το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά. Για “γενοκτονία” των Παλαιστινίων, έκανε λόγο ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η Γερμανίδα καγκελάριος έκανε λόγο για μία «νέα διάσταση εξοπλισμού των ακραίων ισλαμιστών της Χαμάς» και επανέλαβε ότι «κάθε χώρα πρέπει, εφόσον δέχεται επίθεση, να αντεπιτίθεται».

Συνομιλία για τη Γάζα είχε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν με τον Ιρανό ομόλογό του. Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν ότι πρέπει να μπει τέλος στις στρατιωτικές συγκρούσεις στη Γάζα και να συνεχιστούν οι συνομιλίες ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Παρέμβαση του Πάπα Φραγκίσκου

Το Βατικανό ανακοίνωσε ότι ο πάπας Φραγκίσκος τηλεφώνησε στον πρόεδρο του Ισραήλ Σιμόν Πέρες και στον Παλαιστίνιο πρόεδρο για να τους εκφράσει «τη μεγάλη ανησυχία του για την σημερινή κατάσταση πολέμου». Ο πάπας σημείωσε ότι «το κλίμα αυξανόμενης εχθρότητας, μίσους και βασάνων μεταξύ των δύο λαών, προκαλεί πολλά θύματα και προσφέρει έδαφος σε μια κατάσταση σοβαρής και επείγουσας ανθρωπιστικής ανάγκης» σύμφωνα με την ανακοίνωση του Βατικανού.

Ο ποντίφικας κάλεσε «όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές και όλους αυτούς που είναι υπεύθυνοι σε τοπικό και διεθνές επίπεδο να δεσμευτούν για να σταματήσουν οι εχθροπραξίες» και πρόσθεσε ότι επιθυμεί την επίτευξη «μιας εκεχειρίας, την ειρήνευση και την συμφιλίωση των καρδιών».

Πηγή: bankwars.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet