Μόνο με άδεια οι Παλαιστίνιοι στους Άγιους Τόπους
Κόσμος

Μόνο με άδεια οι Παλαιστίνιοι στους Άγιους Τόπους

Παλαιστίνιοι καταγγέλλουν ότι οι ισραηλινές δυνάμεις τούς απαγορεύουν στη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας την πρόσβαση στον Ναό του Παναγίου Τάφου.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της πρεσβείας του κράτους Παλαιστίνης, το Πάσχα είναι πολύ σημαντική γιορτή για τους Παλαιστίνιους, ιδιαίτερα στην κατεχόμενη Ανατολική Ιερουσαλήμ, επειδή προσκυνητές και επισκέπτες διανύουν με τα πόδια το μονοπάτι των Παθών, όπου περπάτησε ο Ιησούς Χριστός πριν από τη σταύρωση.

Η πρεσβεία καταγγέλλει ότι οι Παλαιστίνιοι πρέπει να πάρουν σχετική άδεια από τις ισραηλινές δυνάμεις για την πρόσβαση στην ανατολική Ιερουσαλήμ.

«Οι άδειες είναι ένα μέσο ελέγχου και αυτό αποτελεί παραβίαση της ελευθερίας της λατρείας. Οι άδειες δεν δίνονται σε όλα τα μέλη της οικογένειας, χωρίζοντας έτσι την οικογένεια για το ποιος θα έχει τη δυνατότητα να συμμετάσχει στους εορτασμούς στην Ιερουσαλήμ» αναφέρει η ανακοίνωση της πρεσβείας.

Η ίδια ανακοίνωση τονίζει ακόμα και οι Παλαιστίνιοι με τις άδειες δεν μπορούν πάντα να συμμετέχουν στις λιτανείες, επειδή η Παλιά Πόλη της ανατολικής Ιερουσαλήμ είναι «σχεδόν κλειστή».

«Κάθε χρόνο, όταν οι Παλαιστίνιοι φθάνουν για την πομπή, ολόκληρη η περιοχή εκκενώνεται από τους εκατοντάδες ισραηλινούς στρατιώτες και αστυνομικούς, οι οποίοι συγκρούονται με τους Παλαιστίνιους χριστιανούς, με σκοπό την απαγόρευση τους στην πρόσβαση στους θρησκευτικούς χώρους» προσθέτει η ανακοίνωση.

Ο πρέσβης του κράτους της Παλαιστίνης στην Ελλάδα, Μαρουάν Τουμπάσι, δήλωσε ότι «κάθε Παλαιστίνιος πολίτης έχει το δικαίωμα για πρόσβαση στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, επειδή η Ιερά Πόλη αποτελεί ένα αναπόσπαστο τμήμα του Κράτους της Παλαιστίνης».

Πηγή: tovima.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet