Νέο επεισόδιο με μετανάστες στα σύνορα με την ΠΓΔΜ
Κόσμος

Νέο επεισόδιο με μετανάστες στα σύνορα με την ΠΓΔΜ

Περισσότεροι από 1.500 πρόσφυγες κατάφεραν το Σάββατο να παρακάμψουν τον αστυνομικό κλοιό και να περάσουν από την Ελλάδα στο έδαφος της ΠΓΔΜ, παρά την προσπάθεια των αστυνομικών δυνάμεων να τους απωθήσουν με γκλομπ και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης.

Το πλήθος που βρισκόταν στην ουδέτερη ζώνη της ΠΓΔΜ με την Ελλάδα, στο ύψος Γευγελής-Ειδομένης, κινήθηκε παράπλευρα και κατόρθωσε να περάσει τη συνοριακή γραμμή από σημείο όπου δεν υπήρχε ισχυρή αστυνομική παρουσία.

Σύμφωνα με το Associated Press, το πλήθος πέρασε μαζικά τη συνοριακή γραμμή όταν οι αρχές της ΠΓΔΜ άφησαν να περάσει μια μικρή ομάδα προσφύγων με παιδιά.

Οι αρχές της χώρας αναμενόταν να επιτρέψουν το Σάββατο τη διέλευση μερικών εκατοντάδων ανθρώπων, οι οποίοι θα μπορούσαν να αναχωρήσουν με τρένο για τη Σερβία και τη βόρεια Ευρώπη.

Ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας της ΠΓΔΜ φέρονται να χρησιμοποίησαν χειροβομβίδες κρότου-λάμψη προκειμένου να προωθήσουν τον κόσμο πίσω στην ουδέτερη ζώνη, και κάποιοι πρόσφυγες τραυματίστηκαν.

Παρόλα αυτά, οι περισσότεροι από τους περίπου 2.000 πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονταν στην ουδέτερη ζώνη κατόρθωσαν και εισήλθαν στο έδαφος της ΠΓΔΜ. Πολλοί κρύφτηκαν αρχικά σε αγρούς και αργότερα έφθασαν στον σιδηροδρομικό σταθμό της Γευγελής.

Χειροβομβίδες κρότου-λάμψης είχαν χρησιμοποιηθεί και την Παρασκευή για να απωθήσουν πρόσφυγες και μετανάστες. Τέσσερις τραυματίες μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στα νοσοκομεία του Κιλκίς και της Γουμένισσας.

Πηγή: in.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet