Νομιμοποιήθηκαν οι γάμοι ομοφυλοφίλων στη Βρετανία
Κόσμος

Νομιμοποιήθηκαν οι γάμοι ομοφυλοφίλων στη Βρετανία

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον χαιρέτισε τους πρώτους γάμους ομοφυλόφιλών στη Βρετανία το Σάββατο 29 Μαρτίου, λέγοντας ότι ο γάμος δεν είναι κάτι που θα πρέπει να απαγορεύσεις σε κανέναν λόγω της σεξουαλικότητάς τους. «Για πρώτη φορά, τα ζευγάρια που παντρεύονται δεν θα είναι άνδρες με γυναίκες, αλλά άνδρες με άνδρες και γυναίκες με γυναίκες », δήλωσε ο Ν. Κάμερον σε ανακοίνωσή του. «Όταν η αγάπη των ανθρώπων χωρίζεται από τον νόμο, τότε ο νόμος αυτός πρέπει να αλλάξει» συμπλήρωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός.

«Με απλά λόγια, στη Βρετανία δεν θα έχει πλέον σημασία αν είστε στρέιτ ή γκέι, το κράτος θα αναγνωρίσει τη σχέση σας ισότιμα», ανέφερε ο Ν. Κάμερον απευθυνόμενος στα ζευγάρια στο Λονδίνο και στο Μπράιτον στη νότια ακτή της χώρας όπου πραγματοποιήθηκαν γαμήλιες τελετές αμέσως μετά τα μεσάνυχτα σε έναν αγώνα δρόμου των ζευγαριών να είναι τα πρώτα που θα παντρευτούν.

Η βρετανική κυβέρνηση, με την υποστήριξη του πρωθυπουργού Ν. Κάμερον νομιμοποίησε τον γάμο ατόμων του ιδίου φύλου από τον περασμένο Ιούλιο αλλά ο νόμος δεν είχε τεθεί σε ισχύ.

Πηγή: bankwars.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet