Ν. Δελχί: Αυξήθηκαν οι επιθέσεις στην “πρωτεύουσα των βιασμών”
Print Friendly, PDF & Email
Κόσμος

Ν. Δελχί: Αυξήθηκαν οι επιθέσεις στην “πρωτεύουσα των βιασμών”

Ο αριθμός των βιασμών στο Νέο Δελχί αυξήθηκε κατά σχεδόν ένα τρίτο το 2014, ανακοίνωσε η αστυνομία, στοιχείο το οποίο αποδεικνύει το ιδιαίτερα υψηλό ποσοστό των περιστατικών βίας που σημειώνονται στην πρωτεύουσα της Ινδίας.

Η αστυνομία του Νέου Δελχί κατέγραψε 2.069 υποθέσεις βιασμού στην πόλη από τον Ιανουάριο του 2014 ως τις 15 Δεκεμβρίου, έναντι 1.571 την προηγούμενη χρονιά, αύξηση κατά 31,6%, δήλωσε ο διοικητής της Μπιμ Σεν Μπάσι στη διάρκεια της ετήσιας συνέντευξης Τύπου.

Το Νέο Δελχί αποκαλείται «η πρωτεύουσα των βιασμών», μετά τον ομαδικό βιασμό φοιτήτριας σε λεωφορείο τον Δεκέμβριο του 2012, υπόθεση η οποία είχε προκαλέσει κύμα διαμαρτυριών στη χώρα και οδήγησε τις αρχές να σκληρύνουν τους νόμους που αφορούν τη σεξουαλική βία.

Η δημοσιοποίηση των στατιστικών στοιχείων συμπίπτει με την απόφαση της ινδικής δικαιοσύνης να παραταθεί κατά τρεις ημέρες η κράτηση οδηγού ταξί της υπηρεσίας Uber, ο οποίος φέρεται να βίασε μια γυναίκα στο αυτοκίνητό του στις 5 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα πάντως με την αστυνομία, η αύξηση του ποσοστού των βιασμών δεν σημαίνει ότι το Νέο Δελχί είναι πιο επικίνδυνο για τις γυναίκες από άλλες ινδικές πόλεις, αλλά μάλλον ότι τα θύματα καταγγέλλουν πιο εύκολα τις επιθέσεις που δέχονται.

«Καταγράφηκαν περισσότερα περιστατικά διότι οι γυναίκες μάς εμπιστεύονται περισσότερο», σχολίασε ο κ. Μπάσι, παρ΄ όλο που παραδέχθηκε ότι πρέπει να καταβληθούν μεγαλύτερες προσπάθειες για την αντιμετώπιση του φαινομένου.

«Μένει να αλλάξει η νοοτροπία της κοινωνίας και της αστυνομίας, ώστε τα εγκλήματα κατά των γυναικών να καταγγέλλονται και να καταγράφονται», πρόσθεσε.

Ο κ. Μπάσι επεσήμανε επίσης ότι στα γραφεία υποδοχής κακοποιημένων γυναικών, που έχουν δημιουργηθεί στα αστυνομικά τμήματα, καταγράφηκαν περισσότερες από 36.000 καταγγελίες για άλλα αδικήματα.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet