Ουκρανία: Έπεσε ξύλο στη Βουλή
Κόσμος

Ουκρανία: Έπεσε ξύλο στη Βουλή

Άναψαν τα αίματα στη Βουλή της Ουκρανίας την ώρα που ο επικεφαλής του Κομμουνιστικού Κόμματος της χώρας Πετρ Σιμονένκο άρχισε να λέει πως οι βουλευτές θα έπρεπε να ακούσουν τα αιτήματα της ανατολικής Ουκρανίας.

Ο Π. Σιμονένκο υπερασπίστηκε τους διαδηλωτές που κατέλαβαν κτήρια της τοπικής κυβέρνησης σε πόλεις της ανατολικής Ουκρανίας, αναφέροντας πως δεν κάνουν τίποτα διαφορετικό από αυτό που κάνει και η τωρινή μεταβατική κυβέρνηση, η οποία κατέλαβε κτήρια κατά του Βίκτορ Γιανουκόβιτς.

Τώρα, πρόσθεσε, ένοπλες ομάδες επιτίθενται σε ανθρώπους που θέλουν να υπερασπιστούν ειρηνικά τα δικαιώματά τους. Κατηγόρησε δε τους «εθνικιστές» πως εκείνοι ξεκίνησαν την κρίση που σήμερα εξαπλώνεται στα ανατολικά της χώρας.

«Κάνετε σήμερα ό,τι μπορείτε για να τρομάξετε τον κόσμο. Συλλαμβάνετε, αντιμάχεστε ανθρώπους που έχουν διαφορετική άποψη», πρόλαβε να πει όταν, σύμφωνα με το Reuters, δύο βουλευτές του ακροδεξιού εθνικιστικού κόμματος τον άρπαξαν από το βήμα.

Οι συνάδελφοί του έσπευσαν να τον προστατεύσουν ενώ στη συνέχεια αναμείχθηκαν και βουλευτές άλλων κομμάτων ανταλλάσσοντας κλωτσιές και μπουνιές.

Πηγή: bankwars.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet