Παραίτηση Ερντογάν απαιτούν οι Τούρκοι
Κόσμος

Παραίτηση Ερντογάν απαιτούν οι Τούρκοι

Λίγα 24ωρα μετά τη δημοσιοποίηση της επίμαχης τηλεφωνικής συνομιλίας με τον γιο του Μπιλάλ, όπου συζητούν πώς θα «φυγαδεύσουν» το απίστευτο ποσό του 1 δισ. δολ., στο YouTube «ανέβηκε» μία ακόμα ηχογραφημένη συνδιάλεξη του Τουρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον γιο του, στην οποία τον «δασκαλεύει» πώς θα πάρει μεγαλύτερη μίζα στο πλαίσιο επιχειρηματικής συμφωνίας.

«Μην τα πάρεις (τα χρήματα). Αυτό που μας υποσχέθηκε, πρέπει να το φέρει. Εάν δεν το φέρει, δεν χρειάζεται», ακούγεται να λέει η φωνή στη νέα ηχογραφημένη συνομιλία, η οποία σύμφωνα με τον χρήστη που την ανήρτησε στο YouTube με το ψευδώνυμο Haramzadeler, ανήκει στον Ερντογάν.

«Οι άλλοι φέρνουν. Γιατί αυτός δεν μπορεί να φέρει; Τι νομίζουν ότι είναι η δουλειά;… Μην ανησυχείς όμως, θα έρθουν στην αγκαλιά μας», λέει ο άνδρας που ακούγεται στο ντοκουμέντο.

Το Reuters μετέδωσε ότι δεν μπορεί να επαληθεύσει την αυθεντικότητα της ηχογραφημένης συνομιλίας.

Ο ίδιος ο Ερντογάν -από την ώρα που βγήκε στη φόρα η πρώτη συνομιλία- ισχυρίζεται ότι πρόκειται για «ξεδιάντροπο προϊόν μοντάζ», ενώ κυβερνητικός αξιωματούχος που κλήθηκε να σχολιάσει τη νέα αποκάλυψη, αρκέστηκε να πει πως «θα εξετάσουμε εάν οι υποκλοπές αυτές είναι ψεύτικες ή όχι και καμία ανακοίνωση δεν σχεδιάζεται να γίνει προς το παρόν».

Διαδηλώσεις

Διαδηλώσεις κατά ΕρντογάνΔιαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν χθες 26 Φεβρουαρίου  στην Κωνσταντινούπολη και την Άγκυρα. Οι διαδηλωτές απαίτησαν την παραίτηση του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά τη διαρροή της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε με τον γιο του, στην οποία φέρεται να του λέει να κρύψει χρήματα από παράνομες δραστηριότητες. Φώναζαν συνθήματα όπως «κάτω οι κλέφτες» και «να παραιτηθεί η κυβέρνηση». Επίσης, μοίραζαν ψεύτικα χαρτονομίσματα, ως σύμβολα της «διαφθοράς» της κυβέρνησης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet