ΠΟΥ: Κόκκινος συναγερμός για τον ιό Έμπολα
Κόσμος

ΠΟΥ: Κόκκινος συναγερμός για τον ιό Έμπολα

Κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία σε παγκόσμια κλίμακα εξαιτίας της δραματικής εξάπλωσης του θανατηφόρου ιού Έμπολα στη Δυτική Αφρική κήρυξε την Παρασκευή 8 Αυγούστου ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

Ύστερα από έκτακτη σύσκεψη στην έδρα του Οργανισμού στην Ελβετία το πρωί της Παρασκευής 8 Αυγούστου αξιωματούχοι του ΠΟΥ έκαναν λόγο για διεθνή κρίση και υπογράμμισαν την ανάγκη λήψης μέτρων, καλώντας τις ανεπτυγμένες χώρες να επιδείξουν αλληλεγγύη προς τα κράτη της Αφρικής.

«Καλώ τη διεθνή κοινότητα να υποστηρίξει τις χώρες που έχουν χτυπηθεί, όσο πιο άμεσα γίνεται» τόνισε σε δραματικό τόνο η επικεφαλής του ΠΟΥ δρ. Μάργκαρετ Τσαν.

Τα θύματα του ιού, σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις, πλησιάζουν τα 1.000.

Καθησυχαστική η Κομισιόν σχετικά με τον κίνδυνο εξάπλωσης του Έμπολα στην Ευρώπη

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο Ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για την Υγεία, Τόνιο Μποργκ, σχετικά με τον κίνδυνο εξάπλωσης του ιού Έμπολα στην ευρωπαϊκή ήπειρο. Λίγες ώρες μετά τον παγκόσμιο συναγερμό που κήρυξε ο ΠΟΥ, ο Τόνιο Μποργκ δήλωσε ότι ο κίνδυνος για την Ευρώπη είναι «εξαιρετικά μικρός».

«Θέλω να διαβεβαιώσω τους πολίτες ότι ο κίνδυνος η επιδημία του Έμπολα να φθάσει στο ευρωπαϊκό έδαφος είναι εξαιρετικά μικρός. Τόσο διότι μικρός αριθμός των ατόμων που φθάνουν στην Ευρώπη είναι πιθανόν να έχει μολυνθεί, όσο και εξαιτίας του τρόπου μετάδοσης του ιού, μόνο μέσω απευθείας επαφής με τα σωματικά υγρά ασθενούς». ανέφερε.

Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι η Ε.Ε. παρακολουθεί εδώ και μήνες την κατάσταση στη Δυτική Αφρική. «Στην πολύ μικρής πιθανότητας περίπτωση που ο ιός Έμπολα θα φθάσει στην Ευρώπη, είμαστε προετοιμασμένοι να τον αντιμετωπίσουμε», κατέληξε.

Πηγή: tovima.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet