Προσευχές για τους νεκρούς του τσουνάμι στην Ινδονησία
Κόσμος

Προσευχές για τους νεκρούς του τσουνάμι στην Ινδονησία

Χιλιάδες Ινδονήσιοι, άνδρες, γυναίκες και παιδιά, συγκεντρώθηκαν σε ένα τέμενος για να προσευχηθούν, 10 χρόνια μετά το φονικό τσουνάμι, που είχε συγκλονίσει όλο τον πλανήτη, αφήνοντας πίσω του τουλάχιστον 226.000 νεκρούς.

Η προσευχή πραγματοποιήθηκε σε ένα από λίγα κτήρια που παρέμειναν όρθια στην Μπάντα Άσεχ, την πόλη της Ινδονησίας που κυριολεκτικά ισοπεδώθηκε από τα ορμητικά κύματα, μετά τον ισχυρότατο σεισμό των 9,1 Ρίχτερ, ανοιχτά της Σουμάτρας, στις 26 Δεκεμβρίου του 2004.

«Ο Αλλάχ κράτησε ανέπαφο αυτό το τέμενος, αυτό πιστεύουμε εμείς οι μουσουλμάνοι» δήλωσε στο Reuters ο ιμάμης του Μεγάλου Τεμένους Μπαϊτουραχμάν, Αζμάν Ισμαήλ.

Μόνο στην επαρχία Άσεχ τη ζωή τους έχασαν 168.000 άνθρωποι, ενώ χιλιάδες νεκρούς θρήνησαν επίσης η Σρι Λάνκα, η Ινδία και η Ταϊλάνδη.

Προσεύχομαι ώστε οι νεκροί να είναι ευπρόσδεκτοι στο πλευρό του Αλλάχ, δήλωσε τοπικός αξιωματούχος, που συμμετείχε στην προσευχή.

Παρότι το τσουνάμι έσπειρε την καταστροφή, ο ιμάμης Ισμαήλ υποστήριξε ότι έφερε μαζί τους την ανάπτυξη και την ειρήνη στην επαρχία η οποία μαστιζόταν επί πολλά χρόνια από εμφύλια σύρραξη μεταξύ των ανταρτών και του στρατού.

«Το τσουνάμι θα πρέπει να το θεωρήσουμε ευλογία και όχι τιμωρία από τον Αλλάχ» είπε στους πιστούς ο Σιέιχ Άλι Τζάμπερ, ένας ιμάμης από τη Σαουδική Αραβία.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet