Σάλος στη Σερβία: Ιδιοκτήτης δραματικής σχολής κατηγορείται πως βίαζε φοιτήτριές του
reader.gr
Κόσμος

Σάλος στη Σερβία: Ιδιοκτήτης δραματικής σχολής κατηγορείται πως βίαζε φοιτήτριές του

Συγκλονίζει την Σερβία η υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης φοιτητριών ιδιωτικής δραματικής σχολής από τον διευθυντή της.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε πριν λίγες μέρες όταν η διάσημη, 26χρονη, ηθοποιός Μίλενα Ραντούλοβιτς αποκάλυψε, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Blic» του Βελιγραδίου, ότι ο διευθυντής και ιδιοκτήτης της δραματικής σχολής που φοιτούσε, Μίκα Άλεκσιτς, τη βίασε, επανειλημμένως όταν ήταν σε ηλικία 17 ετών. Η αποκάλυψη αυτή ενεθάρρυνε και άλλες γυναίκες που φοίτησαν στην ίδια σχολή και κατηγόρησαν τον Άλεκσιτς για σεξουαλική κακοποίηση.

Ο ανώτατος εισαγγελέας του Βελιγραδίου διέταξε τη σύλληψη του Άλεκσιτς και χθες κρίθηκε προφυλακιστέος.

Οι κατηγορίες που βαρύνουν τον Άλεκσιτς αφορούν οχτώ υποθέσεις βιασμού και επτά υποθέσεις σεξουαλικής παρενόχλησης φοιτητριών, εκ των οποίων η μία ήταν ανήλικη όταν διαπράχθηκαν οι αξιόποινες πράξεις από τον ύποπτο.

Στη δραματική σχολή του Μίκα Άλεκσιτς έχουν φοιτήσει περισσότερα από 3.000 παιδιά, πολλά εκ των οποίων αργότερα εισήχθησαν στη Δραματική Σχολή του Πανεπιστημίου του Βελιγραδίου και σήμερα είναι καταξιωμένοι ηθοποιοί. Η εισαγγελία ανακοίνωσε ότι η υπόθεση παραμένει ανοιχτή και κάλεσε όλα τα θύματα να προσέλθουν για να καταθέσουν.

Ο Μίκα Άλεκσιτς είναι σκηνοθέτης και την περίοδο του πολέμου στον χώρο της πρώην Γιουγκοσλαβίας ήταν κινηματογραφιστής της παραστρατιωτικής ομάδας που διοικούσε ο κατηγορούμενος για εγκλήματα πολέμου Ζέλικο Ραζνάτοβιτς – Αρκάν. Το 1993 είχε θέσει υποψηφιότητα στις βουλευτικές εκλογές με το Κόμμα Σερβικής Ενότητας (SSJ) του Αρκάν, αλλά δεν εξελέγη. Στον χώρο της υποκριτικής είχε τη φήμη του «δικτυωμένου σκηνοθέτη» που μπορούσε να εξασφαλίσει λαμπρή καριέρα στους φοιτητές του, γι’ αυτό και πολλοί γονείς επέλεγαν τη σχολή του για να στείλουν τα παιδιά τους.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet