Συρία: Ακραίοι ισλαμιστές απήγαγαν 193 Κούρδους
Κόσμος

Συρία: Ακραίοι ισλαμιστές απήγαγαν 193 Κούρδους

Το τζιχαντιστικό Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε (ΙΚΙΛ), μια από τις πιο βίαιες οργανώσεις που δρουν στη Συρία, απήγαγε περίπου 193 Κούρδους από την επαρχία του Χαλεπιού, όπως έγινε γνωστό από το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Οι μαχητές του ΙΚΙΛ απήγαγαν την Πέμπτη 29 Μαΐου 193 Κούρδους πολίτες, ηλικίας από 17 έως 70 ετών, στο χωριό Καμπάσιν, στην επαρχία του Χαλεπιού», ανέφερε το Παρατηρητήριο, μη κυβερνητική οργάνωση που εδρεύει στη Μεγάλη Βρετανία και βασίζει τις πληροφορίες της σε ευρύ δίκτυο στρατιωτικών και νοσοκομειακών πηγών.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του Παρατηρητηρίου, Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, το κίνητρο της απαγωγής παραμένει αδιευκρίνιστο, ωστόσο «τέτοιες ενέργειες συμβαίνουν συχνά στις περιοχές που είναι υπό τον έλεγχο του ΙΚΙΛ».

Η οργάνωση ιδρύθηκε το 2006 στο Ιράκ και συνδέεται με την Αλ Κάιντα. Εμφανίστηκε στη Συρία για πρώτη φορά πριν από έναν χρόνο και βρίσκεται σε σύγκρουση με το Μέτωπο Αλ Νούσρα – επίσημο παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη χώρα – και τις άλλες οργανώσεις των ανταρτών.

Οι Κούρδοι ήρθαν αντιμέτωποι με το ΙΚΙΛ πριν από μερικούς μήνες, όταν οι τζιχαντιστές επιχείρησαν να καταλάβουν τα κοιτάσματα πετρελαίου της Συρίας στις ανατολικές και βόρειες περιοχές της χώρας, σε επαρχίες όπου η πλειοψηφία των κατοίκων είναι Κούρδοι.

Ενώ οι τελευταίοι προσπαθούν να διευρύνουν την αυτονομία τους, το ΙΚΙΛ επιδιώκει να εγκαθιδρύσει στα εδάφη τους, μεταξύ Συρίας και Ιράκ, ένα ισλαμικό κράτος.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet