Επίθεση με χημικά στη Συρία
Κόσμος

Επίθεση με χημικά στη Συρία

Επίθεση με χημικά πραγματοποιήθηκε στην επαρχία Χαμάς της Συρίας σύμφωνα με βίντεο που αναρτήθηκε το Σάββατο 12 Απριλίου στο διαδίκτυο.

Η επίθεση έγινε, κατά πάσα πιθανότητα, κατά τη διάρκεια αεροπορικών επιδρομών και στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον δύο ανθρώπους. Εκατοντάδες άλλοι τραυματίστηκαν, μεταξύ των οποίων ήταν και πολλά παιδιά. Οι κάτοικοι της περιοχής μετά την έκθεσή του στα χημικά φαίνονται να υποφέρουν από δύσπνοια,  ενώ γιατροί σπεύδουν να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες.

Ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Ραμί Αμπντελραχμάν δήλωσε τα εξής: «Τα αεροπλάνα του καθεστώτος βομβάρδισαν σήμερα στην Καφαρζίτα με βαρέλια με εκρηκτικά που δημιούργησαν πυκνό καπνό και οσμή, προκαλώντας συμπτώματα ασφυξίας και δηλητρηρίασης», ενώ η κρατική τηλεόραση κατηγόρησε το μέτωπο αλ-Νόσρα για βομβαρδισμό της πόλης με χλώριο. Η τηλεόραση της Δαμασκού κατηγόρησε το Αλ-Νόσρα ότι ετοιμάζεται να βομβαρδίσει , με τοξικό χλώριο και αέριο σαρίν τις πόλεις Ουάντι Ντέιφ στην επαρχία Ιντλέμπ και Μόρεκ στην επαρχία Χάμας.

Το συριακό καθεστώς είχε συμφωνήσει να παραδώσει τα χημικά όπλα που είχε στην διάθεση του μετά από διαπραγματεύσεις με την Ουάσιγκτον και τη Μόσχα και ο χρόνος για να ολοκληρωθεί η παράδοση εκπνέει στις 30 Ιουνίου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet