Τριάντα μέρες φυλακή για τον επικριτή του Πούτιν
Κόσμος

Τριάντα μέρες φυλακή για τον επικριτή του Πούτιν

Σε φυλάκιση 30 ημερών καταδικάστηκε ο Αλεξέι Ναβάλνι, εκ των ηγετών της ρωσικής αντιπολίτευσης, για το γεγονός ότι η διαδήλωση κατά του Πούτιν που διοργάνωσε έγινε σε χώρο μη εγκεκριμένο από την Αστυνομία. Εκαντοντάδες ακόμα άτομα συνελήφθησαν.

Ο Ναβάλνι, ο οποίος διοργάνωσε τη διαδήλωση, συνελήφθη κοντά στην είσοδο του σπιτιού του, την ώρα που κατευθυνόταν προς το σημείο της συγκέντρωσης.

Η διαδήλωση διοργανώθηκε στο πλαίσιο της προσπάθειας του ηγέτη της αντιπολίτευσης να εμφανιστεί ως το αντίπαλον δέος του Πούτιν στις εκλογές του 2018.

Σε περισσότερες από 200 συλλήψεις -σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters- προχώρησαν οι δυνάμεις ασφαλείας της Ρωσίας, στη διάρκεια της διαδήλωσης στην κεντρική πλατεία Πούσκιν της Μόσχας. Μάλιστα, ο ανταποκριτής του BBC μετέδωσε ότι οι αστυνομικοί προχωρούσαν σε τυχαίες συλλήψεις.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Εσωτερικών, 500 άτομα συνελήφθησαν στην Αγία Πετρούπολη. Περίπου 3.500 άτομα συμμετείχαν στη διαδήλωση, η οποία δεν είχε λάβει έγκριση από τις τοπικές Αρχές.

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet