Εγκράτεια και δικαιοσύνη ζητά από τους χριστιανούς ο Πάπας Φραγκίσκος
Κόσμος

Εγκράτεια και δικαιοσύνη ζητά από τους χριστιανούς ο Πάπας Φραγκίσκος

Έκκληση για εγκράτεια και δικαιοσύνη σε μια κοινωνία που συχνά καταλαμβάνεται από μανία «για την εμφάνιση και ναρκισσισμό» απηύθυνε το βράδυ της Πέμπτης, κατά τη λειτουργία της παραμονής των Χριστουγέννων, ο Πάπας Φραγκίσκος στους 1,2 δισεκατομμύρια καθολικούς στον κόσμο.

«Σε έναν κόσμο που είναι πολύ συχνά σκληρός με τον αμαρτωλό και τον αδύναμο, με την αμαρτία, θα πρέπει να καλλιεργήσουμε ένα ισχυρό αίσθημα δικαιοσύνης», πρόσθεσε ο Ποντίφικας στο σύντομο αυτό κήρυγμά του ενώπιον χιλιάδων πιστών στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου στη Ρώμη.

«Σε μια κοινωνία που συχνά καταλαμβάνεται από μανία για κατανάλωση και απόλαυση, για πολυτέλεια, για εμφάνιση και ναρκισσισμό, ο Θεός μας καλεί να δείχνουμε εγκράτεια, δηλαδή απλά, να έχουμε μια ισορροπημένη και συγκροτημένη συμπεριφορά και να μπορούμε να καταλαβαίνουμε και να ζούμε με ουσία» επισήμανε.

Ο 79χρονος Ποντίφικας κατήγγειλε τέλος την «κουλτούρα της αδιαφορίας που καταλήγει στην ασπλαχνία» και σημείωσε ότι θα πρέπει να πάψει να υπάρχει «οποιοσδήποτε φόβος και οποιαδήποτε φρίκη» για τους χριστιανούς χάρη στο «φως» που φέρνει η γέννηση του Χριστού «του Σωτήρα μας που γεννήθηκε σε μια φάτνη» στη Βηθλεέμ.

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet