Σήμα κινδύνου για τα παιδιά μεταναστών στη «Ζούγκλα του Καλαί»
Κόσμος

Σήμα κινδύνου για τα παιδιά μεταναστών στη «Ζούγκλα του Καλαί»

Τις «ανησυχητικές και πολύ ανθυγιεινές» συνθήκες στις οποίες διαβιούν τα παιδιά μεταναστών στους καταυλισμούς της περιοχής του Καλαί στη βόρεια Γαλλία καταγγέλλει η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR).

«Η UNHCR είναι ιδιαίτερα ανήσυχη για τις ανησυχητικές και πολύ ανθυγιεινές συνθήκες διαβίωσης των παιδιών, ιδίως των ασυνόδευτων, και επιθυμεί τη δημιουργία επιπλέον κέντρων υποδοχής […] ή άλλων δομών που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες προστασίας των παιδιών» δήλωσε εκπρόσωπος της UNHCR Γουίλιαμ Σπίντλερ.

Περίπου 3.800 μετανάστες στοιβάζονται σε έναν καταυλισμό, στην επονομαζόμενη «Ζούγκλα», στην είσοδο της πόλης Καλαί, με την ελπίδα ότι θα μπορέσουν να περάσουν στη Βρετανία.

Μία δεύτερη παραγκούπολη έχει δημιουργηθεί σε απόσταση περίπου 40 χλμ. από εκεί, στην Γκραντ-Σιντ, όπου σχεδόν 2.000 άνθρωποι ζουν σε πολύ ανθυγιεινές συνθήκες.

Η UNHCR υπογραμμίζει ότι «τα παιδιά είναι πολύ ευάλωτα».

«Γνωρίζουμε ότι διακινητές βρίσκονται σε αυτούς τους χώρους. Πρέπει να εξεταστούν επειγόντως μέτρα προκειμένου να απλοποιηθούν οι διαδικασίες προστασίας της παιδικής ηλικίας, ιδίως για τα παιδιά που έχουν οικογένεια σε άλλη χώρα-μέλος της Ε.Ε.» δήλωσε ο εκπρόσωπος της Αρμοστείας.

Οι γαλλικές αρχές δημιούργησαν προσωρινά καταλύματα για τους πιο ευάλωτους και άρχισαν να εγκαθιστούν στην παραγκούπολη του Καλαί κοντέινερ που μπορούν να φιλοξενήσουν 1.500 ανθρώπους -680 θέσεις αυτή τη στιγμή είναι κατειλημμένες.

Επίσης στην Γκραντ-Σιντ, ένας καταυλισμός με οικίσκους, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα, αναμένεται να ανοίξει σε τρεις εβδομάδες προκειμένου να αντικαταστήσει αυτή τη δεύτερη παραγκούπολη.

Πηγή: in.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet