Νεοναζί στην καρδιά των Βρυξελλών, ένταση και μικροεπεισόδια
Κόσμος

Νεοναζί στην καρδιά των Βρυξελλών, ένταση και μικροεπεισόδια

Σκηνές έντασης στις Βρυξέλλες με τις δυνάμεις καταστολής να επεμβαίνουν στην κεντρική Πλας ντε λα Μπουρς με αντλίες νερού για να διαλύσουν ομάδες νεοναζί και ακροδεξιών που συγκεντρώθηκαν στην πλατεία κινούμενοι εναντίον ειρηνικών διαδηλωτών που ήθελαν να αποτίσουν φόρο τιμής στα θύματα των τρομοκρατικών επιθέσεων της 22ας Μαρτίου. «Είμαστε όλοι γιοι μεταναστών» η απάντηση σε ναζιστικούς χαιρετισμούς στην καρδιά των Βρυξελλών…

Οι δυνάμεις καταστολής αναπτύχθηκαν σχηματίζοντας «φράγμα» ανάμεσα σε ομάδες ακροδεξιών, περίπου 450 άτομα, που έκαναν την εμφάνισή τους στην Πλας ντε λα Μπουρς και τους πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί για να αποτίσουν φόρο τιμής στα θύματα των επιθέσεων του Ισλαμικού Κράτους στο αεροδρόμιο και το μετρό των Βρυξελλών.

Η αστυνομία έκανε χρήση αντλιών νερού για να διαλύσει ακροδεξιά στοιχεία που είχαν επιτεθεί λεκτικά και κατά μουσουλμάνων γυναικών που βρίσκονταν στην Πλας ντε λα Μπουρς για την ειρηνική συγκέντρωση.

Οι ομάδες απομακρύνθηκαν και η κατάσταση εξομαλύνθηκε χωρίς να υπάρξουν σοβαρά επεισόδια, ενώ δεν έγινε άμεσα γνωστό εάν οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε συλλήψεις.

Οι βελγικές Αρχές είχαν ζητήσει να μην πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη για την Κυριακή «πορεία κατά του φόβου» ανησυχώντας ακριβώς ότι η συγκέντρωση μπορεί να μετατραπεί σε διαδήλωση κατά των μουσουλμάνων, όπως μετέδωσε η ανταποκρίτρια του BBC από την Πλας ντε λα Μπουρς.

Υπήρξαν αναφορές ότι ορισμένοι εισήλθαν με ναζιστικούς χαιρετισμούς στην Πλας ντε λα Μπουρς, κεντρική πλατεία όπου βρισκόταν παλαιότερα το βελγικό Χρηματιστήριο, η οποία έχει γίνει η νέα Πλας νε λα Ρεπουμπλίκ του Παρισιού με χιλιάδες πολίτες να συγκεντρώνονται καθημερινά αφήνοντας λουλούδια και ανάβοντας κεριά για τα θύματα της τρομοκρατίας.

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet