Κ. Χατζηδάκης: Η ΔΕΗ θα κόψει το ρεύμα σε 30.000 κακοπληρωτές
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Κ. Χατζηδάκης: Η ΔΕΗ θα κόψει το ρεύμα σε 30.000 κακοπληρωτές

Στο «στόχαστρο» της κυβέρνησης έχουν μπει χιλιάδες κακοπληρωτές της ΔΕΗ, που ενώ έχουν την οικονομική δυνατότητα δεν εξοφλούν τους λογαριασμούς τους, με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστή Χατζηδάκη, να αποκαλύπτει ότι έχει δοθεί εντολή από τη ΔΕΗ για 30.000 αποκοπές ρεύματος σε καταναλωτές που χρωστάνε, «που φτωχούς δεν τους λες».

«Θα μου πείτε, αποκλείεται να γίνει λάθος και να κοπεί το ρεύμα σε κάποιον που έχει ανάγκη; Ευθέως λέω, δεν αποκλείω και είμαστε εδώ για να διορθώνουμε αμέσως το πρόβλημα», διαβεβαίωσε ο κ. Χατζηδάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, σημειώνοντας: «Ξέρουμε ότι τα μισά περίπου από αυτά που μπορεί να εισπράξει η ΔΕΗ τα χρωστάνε 60.000 συμπολίτες μας, που φτωχούς δεν τους λες».

Σχετικά με την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, ο υπουργός Ενέργειας είπε ότι με τα σημερινά δεδομένα δεν μπορεί να προχωρήσει, γιατί λόγω των προβλημάτων της Επιχείρησης δεν θα υπάρξει κάποιο ενδιαφέρον, παρότι η κυβέρνηση επιθυμεί και έχει στόχο την εύρεση στρατηγικού επενδυτή. Ο κ. Χατζηδάκης πρόσθεσε ότι κάτι που μπορεί να γίνει άμεσα και θα είναι μια «ένεση» στα ταμεία της ΔΕΗ είναι η μερική ιδιωτικοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ, που είναι το δίκτυο διανομής.

Συμπλήρωσε δε ότι «αυτό που έχουμε κατορθώσει είναι η ΔΕΗ να βγάλει τη μύτη της έξω από το νερό και από εδώ και πέρα έχουμε έναν νόμο που θα έρθει μέσα στον Οκτώβριο, θέλω να πιστεύω, ο οποίος απελευθερώνει τη ΔΕΗ από δεσμά. Γιατί πάει με τον αραμπά, ενώ οι ανταγωνιστές της παίρνουν αποφάσεις με ταχύτητα δευτερολέπτου».

Ο κ. υπουργός είπε ότι τα πρόσφατα μέτρα της κυβέρνησης για τη ΔΕΗ είχαν αποτέλεσμα «και στο χρηματιστήριο έχει τριπλασιαστεί η τιμή της μετοχής της ΔΕΗ».

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet