Ο Χ. Θεοχάρης «έριξε» το taxisnet
Οικονομία-Αγορά

Ο Χ. Θεοχάρης «έριξε» το taxisnet

Δεν θα εκδίδονται βεβαιώσεις και πιστοποιητικά από το taxisnet έως την Τρίτη 10 Ιουνίου. Το πρόβλημα προέκυψε λόγω της αποχώρησης του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Χάρη Θεοχάρη, και ειδικότερα λόγω της μη πρόβλεψης έγκαιρης αντικατάστασής του.

Οι βεβαιώσεις και τα πιστοποιητικά πρέπει να φέρουν την ηλεκτρονική υπογραφή του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, αλλά λόγω της παραίτησης του κ. Χ. Θεοχάρη τέτοιου είδους υπογραφή αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει.

Η ανακοίνωση της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων αναφέρει:

«Αναστέλλεται έως την Τρίτη 10/6, η χορήγηση μέσω του συστήματος TAXISnet των πιστοποιητικών Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) και των Αποδεικτικών Φορολογικής Ενημερότητας καθώς και των αντιγράφων εκκαθαριστικών Φόρου Ακίνητης Περιουσίας ετών 2010 – 2013 και Φόρου Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων οικονομικών ετών 2012 – 2014, που φέρουν, κατά νόμο, μηχανική επιτύπωση της υπογραφής του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων.

»Για τις δηλώσεις ΦΕΦΠ (Φορολογία Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων) οικονομικού έτους 2014 που συνεχίζουν να υποβάλλονται κανονικά, αναστέλλεται η έκδοση Διοικητικής Πράξης Προσδιορισμού του Φόρου επίσης έως την Τρίτη 10/6. Το ίδιο ισχύει για τις εκκρεμείς πράξεις Διορθωτικού Προσδιορισμού ηλεκτρονικών τροποποιητικών δηλώσεων ΦΑΠ (Φόρος Ακίνητης Περιουσίας) ετών 2011, 2012 & 2013.

»Η ολοκλήρωση της διαδικασίας εκκαθάρισης των δηλώσεων που θα βρίσκονται εξ αυτού του λόγου σε εκκρεμότητα θα πραγματοποιηθεί αμέσως μετά την ολοκλήρωση των απαιτούμενων διοικητικών ενεργειών για την αναπλήρωση των αρμοδιοτήτων του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, οπότε θα επαναλειτουργήσουν και οι υπηρεσίες χορήγησης πιστοποιητικών.

»Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet