Ο σχεδιασμός του α΄ εξαμήνου 2016 στο τραπέζι του Κυβερνητικού Συμβουλίου
Οικονομία-Αγορά

Ο σχεδιασμός του α΄ εξαμήνου 2016 στο τραπέζι του Κυβερνητικού Συμβουλίου

Οι βασικοί άξονες του σχεδιασμού για το πρώτο εξάμηνο του 2016 αναλύθηκαν στη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Κοινωνικής Πολιτικής και προγραμματίστηκαν οι απαιτούμενες ενέργειες για την αποτελεσματική και αποδοτική εκτέλεσή του, σημειώνει η αντιπροεδρία της κυβέρνησης.

Κεντρικός στόχος του ΚΥΣΚΟΙΠ για την επόμενη περίοδο είναι να τεθούν οι βάσεις για την ολοκληρωμένη ανασυγκρότηση του Κοινωνικού Κράτους στην Ελλάδα, προσθέτει.

Στην ανακοίνωση δεν υπάρχει ωστόσο ειδική αναφορά στο Ασφαλιστικό, θέμα που αποκλείεται να μην συζητήθηκε εκτενώς, καθώς οι δανειστές αναμένουν το email με την κυβερνητική πρόταση πριν έρθουν στην Αθήνα στις αρχές του νέου έτους για να ξεκινήσουν εκ του σύνεγγυς τη διαπραγμάτευση για το Ασφαλιστικό.

Η αντιπροεδρία της κυβέρνησης αρκείται στην επισήμανση ότι «οι επιμέρους πολιτικές που έχουν αποφασιστεί και υλοποιούνται στο πλαίσιο του ΚΥΣΚΟΙΠ στα πεδία της Κοινωνικής Αλληλεγγύης και της Καταπολέμησης της Ανθρωπιστικής Κρίσης, της  Απασχόλησης και της Κοινωνικής Οικονομίας, της Υγείας και της Πρόνοιας, της Παιδείας και του Πολιτισμού, καθώς και όσες θα ακολουθήσουν εντάσσονται σε μία συνολική στρατηγική για την ανταπόκριση στις πιεστικές κοινωνικές ανάγκες στις σημερινές συνθήκες».

Πάντως, στη συνεδρίαση του ΚΥΣΚΟΙΠ, που ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τις 6 το απόγευμα, αναμενόταν να εξεταστούν αναλυτικά οι κυβερνητικές προτάσεις για το Ασφαλιστικό. Ωστόσο, κανείς από τους συμμετέχοντες δεν το επιβεβαίωσε, τουλάχιστον κατά την αποχώρησή τους μετά το τέλος της συνάντησης, αφού ούτε υπουργός, ούτε υφυπουργός προχώρησε σε δηλώσεις.

Στο σημερινό Κυβερνητικό Συμβούλιο συμμετείχε σύσσωμη η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας (υπουργός Γ. Κατρούγκαλος, αναπληρωτής υπουργός για θέματα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θ. Φωτίου, αναπληρωτής υπουργός για την Καταπολέμηση της Ανεργίας Ρ. Αντωνοπούλου, υφυπουργός για θέματα Κοινωνικών Ασφαλίσεων Αν. Πετρόπουλος), η ηγεσία του υπουργείου Υγείας (υπουργός Αν. Ξάνθος, αναπληρωτής υπουργός Π. Πολάκης), ο υπουργός Παιδείας Ν. Φίλης και ο υπουργός Πολιτισμού Αρ. Μπαλτάς.

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet