Γ. Κατρούγκαλος: «Αγκάθι» οι επικουρικές, ζητούν περισσότερα
Οικονομία-Αγορά

Γ. Κατρούγκαλος: «Αγκάθι» οι επικουρικές, ζητούν περισσότερα

Οι επικουρικές συντάξεις παραμένουν το μεγάλο «αγκάθι» στη διαπραγμάτευση για το κλείσιμο της συμφωνίας σε ό,τι αφορά το ασφαλιστικό, όπως δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης που είχε με τους εκπροσώπους των θεσμών.

«Όλο το πακέτο των επικουρικών παραμένει ανοιχτό, γιατί μας ζητούν πολύ μεγαλύτερες περικοπές από αυτές που είμαστε διατεθειμένοι να δώσουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Όπως μετέδωσε το Mega, ο υπουργός, μάλιστα, χρησιμοποίησε την έκφραση «το ΔΝΤ ζητάει αίμα» για τις επικουρικές συντάξεις.

Παράλληλα, ο κ. Κατρούγκαλος ανέφερε ότι τα ποσοστά αναπλήρωσης έχουν «κλειδώσει», ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του Mega η συμφωνία έκλεισε στο 40,7% για 40 έτη ασφάλιση. Δηλαδή, για μισθό 1.500 ευρώ, η σύνταξη θα είναι 994 ευρώ.

Η διαπραγμάτευση με τους θεσμούς για το ασφαλιστικό θα συνεχιστεί αύριο, Κυριακή, ενώ το βράδυ του Σαββάτου συνεχίζονται οι συζητήσεις για τα κόκκινα δάνεια και το φορολογικό.

Συγκεκριμένα, σε εξέλιξη είναι η συνάντηση των εκπροσώπων των θεσμών με τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη, τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα και εκπρόσωπο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας για τα «κόκκινα» δάνεια.

Πηγή: in.gr/ Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet