Αποκαλύψεις για το «Αγία Ζώνη»: Είχε πιστοποιητικό από το υπουργείο
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Αποκαλύψεις για το «Αγία Ζώνη»: Είχε πιστοποιητικό από το υπουργείο

Με παρατάσεις στο πιστοποιητικό του έκανε δρομολόγια το «Αγία Ζώνη ΙΙ», όπως προκύπτει από έγγραφο του «Κλάδου Ελέγχου Πλοίων» του υπουργείου Ναυτιλίας, που έφερε στο φως της δημοσιότητας το 902.gr.

Συγκεκριμένα, στις 26 Ιουλίου δόθηκε παράταση μέχρι τις 6 Αυγούστου.

Σύμφωνα με το πρωτόκολλο αξιοπλοΐας, που είχε εκδώσει στο δεξαμενόπλοιο ο Κλάδος Ελέγχου Πλοίων του υπουργείου Ναυτιλίας, στο πλοίο μετά από επιθεώρηση καταγράφησαν οι εξής παρατηρήσεις:

«1. ΣΕΠ: Από 11/6/2016 να διενεργηθεί τακτική Επιθεώρηση στη θάλασσα σε όλους τους τομείς. Διαφορετικά το Πρωτόκολλο Γενικής Επιθεώρησης (ΓΕΠ) παύει να ισχύει.
2. Εξοπλισμού (πρώην ΕΝΕΣΠΥ): Κατά την πρώτη Επιθεώρηση μετά την 1/1/2017, να εφοδιαστεί με εγκεκριμένο σύστημα ειδοποίησης φυλακής γέφυρας (BNWAS).
3. Εξοπλισμού (πρώην ΕΝΕΣΠΥ): Μέχρι 11/04/2017 να γίνει αντικατάσταση του συρματόσχοινου καθαίρεσης της κοινής λέμβου», ενώ σε 4η παρατήρηση που συμπληρώθηκε αργότερα και είναι γραμμένη χειρόγραφα, αναφέρεται ότι «μέχρι 30/6/2017 να προσκομισθεί βεβαίωση ελέγχου των δύο αεροφιάλων εκκίνησης της κύριας μηχανής».

Το πρωτόκολλο έληξε στις 27 Ιουλίου του 2017, χωρίς να αναφέρεται αν είχαν αποκατασταθεί οι παρατηρήσεις αυτές και αν έχει γίνει εκ νέου επιθεώρηση ώστε να καταγραφούν τυχόν νέα προβλήματα.

Ωστόσο, εκδόθηκε παράταση του πιστοποιητικού έως τις 6 Αυγούστου του 2017 και στη συνέχεια «έρχεται» νέα παράταση που έληγε στις 27 Σεπτεμβρίου του 2017.

Η παράταση δεν πρόλαβε να ολοκληρωθεί και το πλοίο ναυάγησε στις 10 Σεπτεμβρίου.

Το λαθρεμπόριο

Εν τω μεταξύ, υπόνοιες για την πλοιοκτήτρια εταιρία του «Αγία Ζώνη ΙΙ» άφησε ο υπουργός Ναυτιλίας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, μιλώντας το βράδυ της Πέμπτης στον ΣΚΑΙ.

Όπως είπε, έχουυν κατασχεθεί στο παρελθόν δύο πλοία της εταιρείας για λαθρεμπόριο καυσίμων.

Ωστόσο, ο πλοιοκτήτης του «Αγία Ζώνη ΙΙ», Θοδωρής Κουντούρης, αρνήθηκε τις καταγγελίες, λέγοντας ότι η υπόθεση αυτή έχει τελειώσει και ο ίδιος έχει αθωωθεί.

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet