Πλημμύρες σε Ανατ. Μακεδονία και Ξάνθη – Υπερχείλισαν χείμαρροι και ο Νέστος
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Πλημμύρες σε Ανατ. Μακεδονία και Ξάνθη – Υπερχείλισαν χείμαρροι και ο Νέστος

Προβλήματα προκάλεσε η έντονη βροχόπτωση των τελευταίων ωρών σε περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και της Ξάνθης.

Πλημμυρικά φαινόμενα παρουσιάστηκαν από την υπερχείλιση του ποταμού Νέστου στην Ξάνθη, αλλά και την υπερχείλιση χειμάρρων στην περιοχή της Δράμας, ενώ στην Καβάλα ο δήμαρχος Παγγαίου ζήτησε να κηρυχθεί ο Δήμος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Στον Δήμο Τοπείρου Ξάνθης, λόγω των μεγάλων ποσοτήτων νερού που έχει κατεβάσει ο ποταμός Νέστος, πλημμύρισαν οικισμοί του κάμπου.

Στον Δήμο Νευροκοπίου Δράμας οι τοπικές αρχές βρίσκονται σε επιφυλακή, καθώς φούσκωσε ο χείμαρρος, ενώ πλημμύρισαν σπίτια και καταστήματα σε διάφορους οικισμούς.

Σε πλήρη επιφυλακή είναι οι αρχές τόσο στον Δήμο Δοξάτου, όσο και μέσα στην πόλη της Δράμας, καθώς από την υπερχείλιση των χειμάρρων παρουσιάζονται σε πολλά σημεία πλημμυρικά φαινόμενα και χρειάζεται προσοχή από τους οδηγούς.

Στον Δήμο Παγγαίου Καβάλας ο δήμαρχος, Φίλιππος Αναστασιάδης, ζήτησε να κηρυχθεί ο Δήμος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, λόγω των μεγάλων και εκτεταμένων καταστροφών που προκάλεσαν οι βροχοπτώσεις στην τοπική κοινότητα Χρυσοκάστρου, ενώ έντονα πλημμυρικά φαινόμενα παρουσιάστηκαν και στην παραλία Οφρυνίου, όπου πλημμύρισαν κατοικίες και επαγγελματικοί χώροι.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet