Αντιδράσεις στις δηλώσεις Ξυδάκη περί συζήτησης για δραχμή
Print Friendly, PDF & Email
Πολιτική

Αντιδράσεις στις δηλώσεις Ξυδάκη περί συζήτησης για δραχμή

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσαν οι δηλώσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Ξυδάκη περί συζήτησης για επιστροφή στη δραχμή που θα πρέπει να ξεκινήσει από τη Βουλή. «Μέρος της ιστορίας μας είναι και ο χορός του Ζαλόγγου. Υπάρχει λόγος να συζητήσουμε και γι’ αυτό τώρα στη Βουλή;» σχολιάζει στο twitter ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης.

Το παιχνίδι με τη φωτιά γύρω από το Grexit και η συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα από διαπραγματευτικά όπλα της κυβέρνησης μετατράπηκαν σε μπούμερανγκ, ανέφερε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, σχολιάζοντας τις δηλώσεις Ξυδάκη.

Ο ίδιος σημειώνει: «Όταν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος προτείνει να ανοίξει επισήμως συζήτηση για το Grexit και την επιστροφή στη δραχμή, συντελείται ήδη μια τεράστια βλάβη σε βάρος της εθνικής οικονομίας και της διεθνούς θέσης της χώρας σε μια πολυεπίπεδη διαπραγμάτευση που δεν είναι μόνο οικονομική.

»Η νοοτροπία αυτή τροφοδοτεί και ανακυκλώνει την αβεβαιότητα, αποτρέπει την επιστροφή των καταθέσεων, αποθαρρύνει τις επενδυτικές πρωτοβουλίες, κάνει τις άλλες χώρες – μέλη της Ευρωζώνης δύσπιστα για την πραγματική βούληση της ελληνικής κυβέρνησης και την ικανότητα της χώρας να βγει από την περιδίνηση της κρίσης.

»Το παιχνίδι με τη φωτιά γύρω από το Grexit και τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα, από διαπραγματευτικά “όπλα” της κυβέρνησης, μετατράπηκαν σε μπούμερανγκ. Το πρόβλημα είναι πλέον η ίδια η παρουσία αυτής της κυβέρνησης και των κοινοβουλευτικών στελεχών της. Ούτε θέλουν, ούτε μπορούν. Βλάπτουν σοβαρά τον τόπο».

Επίσης, με επιστολή της στον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, η πρόεδρος του Δικτύου για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη, Άννα Διαμαντοπούλου, ζητεί τη δημοσιοποίηση του σχεδίου για Grexit που είχε εκπονηθεί το καλοκαίρι του 2015.

Στην επιστολή της η κ. Διαμαντοπούλου αναφέρει: «Πρόκειται για ένα σχέδιο που, σύμφωνα με πληροφορίες, κατέστη υπόψιν του πρωθυπουργού τις δύσκολες ημέρες του δημοψηφίσματος του Ιουλίου 2015. Η επιστολή αυτή δίνεται στη δημοσιότητα μετά τις συγκεκριμένες δηλώσεις του κ. Ξυδάκη. Νομίζω ότι είναι αδήριτη εθνική ανάγκη να δοθεί το σχέδιο επιπτώσεων που ετοίμασε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στη δημοσιότητα, ώστε οι Έλληνες πολίτες να γνωρίζουν όλη την αλήθεια. Και τα ελληνικά κόμματα, όμως, πρέπει να το απαιτήσουν. Η δημοσίευση είναι εθνική υποχρέωση και εθνική ανάγκη. Τώρα πριν να είναι πολύ αργά».

Πηγή: in.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet