Απειλεί ο Γιλντιρίμ: Μπορούμε να εξουδετερώσουμε κάθε κίνδυνο στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο
Print Friendly, PDF & Email
Πολιτική

Απειλεί ο Γιλντιρίμ: Μπορούμε να εξουδετερώσουμε κάθε κίνδυνο στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο

Συνεχίζεται η καλλιέργεια κλίματος, έντασης, τόσο στο Αιγαίο, όσο και στην Κύπρο από την Τουρκία. Μετά το περιστατικό στα Ίμια, με τον εμβολισμό σκάφους του Λιμενικού Σώματος και την παρεμπόδιση του γεωτρύπανου στην ΑΟΖ της Κύπρου, η Τουρκία εξακολουθεί να απειλεί. Αυτή τη φορά, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Μπιναλί Γιλντιρίμ, εξαπέλυσε απειλές κατά της Ελλάδας και της Κύπρου.

«Το πολεμικό ναυτικό της Τουρκίας έχει τη δύναμη να εξαφανίσει κάθε είδους “κίνδυνο” στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο υπό οποιαδήποτε συνθήκη και συγκυρία» είπε ο Τούρκος πρωθυπουργός, μιλώντας στη διάρκεια των εγκαινίων υποβρυχίου τρίτης γενιάς στον Μαρμαρά.

Όπως αναφέρει ο «Φιλελεύθερος» της Κύπρου, ο κ. Γιλντιρίμ είπε: «Κανείς να μην κάνει λάθος υπολογισμούς».

Μάλιστα, ο «υπουργός Οικονομικών και Ενέργειας» του ψευδοκράτους, Οζντίλ Ναμί, είχε κινηθεί σε παρόμοιο μήκος κύματος, όταν σε συνέντευξή του στον «Φιλελεύθερο» είπε ότι η Τουρκία είναι σε θέση να εμποδίσει με  θέση να εμποδίσει με το πολεμικό ναυτικό της προγραμματισμένες γεωτρήσεις σε όλα τα τεμάχια της ΑΟΖ. Ο κ. Ναμί αναφέφερε ότι η ένταση μπορεί να αποφευχθεί μόνο αν οι Ελληνοκύπριοι αποδεχθούν συνδιαχείριση του φυσικού αερίου ή προχωρήσουν σε πάγωμα του ενεργειακού σχεδιασμού μέχρι τη λύση του Κυπριακού.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet